artikel> Klankbordgroep moet Alma doen meegaan met de trends

Studenten krijgen meer inspraak in Alma

Studenten moeten meer zeggenschap krijgen in de gang van zaken bij de restaurants van Alma. Daarvoor richt de Leuvense Overkoepelende Organisatie een klankbordgroep op.

Gepubliceerd

In de Raad van Bestuur van Alma zetelt een diverse groep mensen: professoren, vertegenwoordigers, horecamensen … Het doel van de raad is het nemen van strategische beslissingen en het uitzetten van de grote lijnen. Daarom werd beslist een klankbordgroep op te richten waarin studenten zelf input kunnen geven over trends die gaande zijn binnen Alma.

Zithoekjes en een kickertafel

De klankgroep zou zich veeleer met trendmatige thema’s gaan bezighouden. Denk hierbij aan de samenstelling van menu’s, nieuwe gerechten, snacks … Ook de inkleding van Alma-vestigingen wordt onder de loep genomen. Het doel is immers om de restaurants zo gezellig mogelijk te maken. Zo kunnen de studenten voorstellen doen omtrent de inrichting van meer zithoekjes en een kickertafel.

'Studenten kunnen voorstellen doen voor meer zithoekjes en een kickertafel'

Alma probeert zo hip mogelijk te blijven en moet daarom mee zijn met de jeugd. Zo werd woensdag de voetbalwedstrijd Nederland-België op groot scherm uitgezonden in Alma 2 en waren daar pulled pork burgers verkrijgbaar. Een andere trend bij jongeren is het bewuster gaan eten. Denk hierbij aan vegetarisme en veganisme. Ook hier wil Alma op inspelen door dagelijks verschillende aangepaste maaltijden aan te bieden.

Vroeger werd er ook al onderzoek gedaan om de restaurants te verbeteren maar dat ging dan via onderzoeksbureaus die helemaal niet hetzelfde resultaat boden.

De ideale mix

Idealiter zou de groep samengesteld zijn uit een achttal studenten, waarbij een perfecte mix wordt gemaakt en ongeveer elke ‘eter’ vertegenwoordigd is. Zo zou het beeld erg vertekend zijn wanneer er zes veganisten in de groep zouden zetelen. Sowieso zullen enkele studenten uit de Algemene Vergadering van LOKO, enkele onafhankelijke studenten en twee vertegenwoordigers van LOKO, die overkoepelend bevoegd zijn voor het thema ‘voeding’, in de groep zetelen.

'Het enige wat de klankgroep doet is ideeën en suggesties aandragen'

Bram Van Baelen, lid van de raad van bestuur

Zo verklaart Bram Van Baelen, lid van de raad van bestuur: 'Bij Alma beseft men dat de mening van slechts acht studenten niet representatief is voor de brede studentenpopulatie, maar het enige wat de klankgroep doet is ideeën en suggesties aandragen. Deze worden steeds verder besproken op een operationeel niveau bij Alma zelf of op de raad van bestuur.'

Binnenkort gaat Alma op zoek naar studenten die hieraan willen deelnemen met een oproep via sociale media. De groep zou vier keer per semester samenkomen. Enig engagement is dus vereist.

Powered by Labrador CMS