Basil Saen

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Basil Saen

Aan de KU Leuven krijg je geen fietsvergoeding, wel een KU Leuven-fiets die je van de universiteit kunt lenen voor je woon-werkverkeer. Maar niet iedereen is zo opgezet met dat systeem.

Op zondag 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De zoektocht naar een opvolger voor Louis Tobback, als burgemeester van Leuven, begint echter nu al. Wij zetten de kandidaten op een rij.

Naar aanleiding van haar Patroonsfeest reikt onze universiteit morgen vier eredoctoraten uit aan personen die zich hebben onderscheiden op academisch, maatschappelijk of cultureel vlak.

De Amerikaanse jongeren zullen de komende vier jaar zwaar ondervertegenwoordigd worden in het Witte Huis. 55 procent verkoos Clinton, 37 procent Trump.

De Leuvense Vaart bruist. VAARTfestival vulde drie sfeervolle avonden met beeldende kunst, theater en dans. Een broedplaats voor talent.

Op woensdag 11 mei werd de doorgaans lege fietsenstalling onder het Rector de Somerplein ingepalmd door Jammin’ with Fonske. De veertiende editie van dit op-en-top Leuvens evenement was een succes.

De Campuskaart staat onder druk. Willekeur en verouderde toekenningsvoorwaarden zijn nefast voor het voordelige treinabonnement. De minister van Mobiliteit moet het systeem actualiseren, klinkt het.

U weet het of niet, maar sinds 2001 heeft onze universiteit een senaat. Op een totaal van 37 leden zijn er slechts drie vrouwelijke senatoren. “Een pijnpunt,” volgens voorzitter Jef Roos.

De doorloop van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem blijkt een succes. Naast een paar kleine veranderingen, willen de faculteiten af van de jaarlijkse cyclus. “De werkdruk is te hoog,” klinkt het.