Dagmar Dirkx

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Dagmar Dirkx

Volgend academiejaar slaan STUK, 30CC, KU Leuven en rekto: verso de handen in elkaar voor de Masterclass "Leuven Kritiek". Zo willen ze gepassioneerde kunstcritici in wording ondersteunen.

Onlangs werd de advieslijst van de subsidieronde voor de periode 2017 tot 2021 bekend gemaakt. Daarin doet Leuven het beter dan vroeger. Toch waarschuwt de sector voor te enthousiaste reacties.

Vrijdag opende het Afrika Filmfestival met een conferentie over hoe de koloniale herinnering aanwezig blijft in onze beeldcultuur. De namiddag kreeg niet altijd de diepgang die het had kunnen hebben.

De expo "(On)Voltooid Verleden Tijd" werpt een veelzijdige blik op dementie, afasie en andere monsters die hun tanden in ons geheugen zetten.

Haal uw gefronste wenkbrauwen maar weer boven. Ook dit najaar moet het boek op de Antwerpse boekenbeurs opboksen tegen BV’s en speelse randanimatie. Of dat echt een probleem is, is een andere vraag.

Hippe monturen, glimmende dansschoentjes en een naar meer smakend voorproefje van het aanstaande culturele seizoen: die ingrediënten zouden garant moeten staan voor een geslaagd STUK startfeest.