Karen Aerts

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Karen Aerts

Op donderdag 10 november pakte The Cat Empire met zijn Australische ska Het Depot in. Zo werd een regenachtige novemberavond voor even een broeierige festivalzomer. Iemand nog bang?

Op 9 november streek Bart Peeters neer in Leuven. Een intiem soloconcert, geflankeerd door een zestal gitaren, een microfoon en een slakom.

Deze week: Repareer gratis je fiets aan een Velo Fix station

Studeren aan de KU Leuven is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Studenten met een motorische functiebeperking moeten zich soms letterlijk een weg doorheen hun studies banen.

Ook jongeren met een beperking denken na over hun toekomst. Pilootproject ToekomstSporen geeft jongeren en hun ouders een duwtje in de rug.

Deze week: ontdek via lokaalbezetting wanneer je herexamen valt.

Naar jaarlijkse gewoonte vonden aan het begin van het academiejaar de Orientation Days plaats. Zo konden internationale studenten ontdekken wat Leuven hen te bieden heeft.

Leuven is in de ban van de cello. Met 'The sound of C' bereidde de cellowereld zich zondag al voor op de Koningin Elisabethwedstrijd, die volgend jaar voor het eerst aan het instrument wordt gewijd.

In Duitsland doen meer dan driehonderd roddels de ronde over vluchtelingen die stelen, moorden en verkrachten. Lokale journalisten en de site hoaxmap.org voeren een strijd tegen die valse geruchten.

De minderjarige vluchtelingen die in het Kartuizerklooster van de KU Leuven verblijven, krijgen les in een onthaalklas. OKAN-leerkracht Ruth Vercruysse vertelt hoe het werkt.

In veel turnzalen van Duitse scholen wonen tijdelijk vluchtelingen. Ook in een basisschool in Kaarst was dat het geval. “Problemen of protest zijn er nooit geweest,” vertelt de schooldirecteur.

In 1954 richtte de KU Leuven een campus op in Leopoldstad, de hoofdstad van Belgisch Congo. Campus Lovanium zou daar bijna twintig jaar lang Leuvense studenten en professoren aantrekken.

Sinds 1 maart is de Oude Markt een café rijker. In NapLap kan je terecht voor alcoholvrije en -arme dranken. Het pop-upcafé wil haar klanten sensibiliseren rond verantwoord alcoholgebruik.