Michelle Van den Broeck

Benieuwd wat deze auteur in het verleden schreef? Hier alvast een handig overzicht.

Artikels van Michelle Van den Broeck

Shanah De Boeck kreeg de kans om via haar studies Archeologie veldwerk te doen in Saoedi-Arabië. Het zou haar eerste 'woestijnopgraving' worden, een archeologendroom die uitkwam en nog veel meer!

Vanaf heden, bijna een jaar na Luc Sels' verkiezing als nieuwe rector, is het geïntegreerd beleidsplan vrij raadpleegbaar voor alle geledingen van de universiteit. De rector licht zijn plannen toe.

Wie denkt aan Erasmus denkt aan een semester zonnebaden op een bestemming zo ver mogelijk van huis. Sommige studenten kiezen echter voor een uitwisseling binnen België. Waarom? Dat lees je zo!

Een gratis vat in de fak op maandag, politiek debat op dinsdag en cantus op woensdag: activiteiten te over voor de Leuvense student, en altijd voor een spotprijs. Hoe krijgen kringen dat voor elkaar?

Alexandra Maene ging tijdens haar bachelor in de Taal- en Letterkunde naar Hongkong. Het werd een van de grootste avonturen van haar leven: veel reizen, veel feesten, maar ook een streepje cultuur.

Ook de academische wereld is vertegenwoordigd op het staatsbezoek aan Canada. Opvallend is vooral de samenwerking tussen KU Leuven en de UCL, die telkens samen rond de onderhandelingstafel zaten.

In het Noorden van Oeganda zette Ellen Hylebos samen met enkele andere studenten tijdens de zomermaanden veldhospitalen op. Ze vertelt ons over haar buitenlandse ervaring binnen het project NUV-HOP.

Omar Barghouti is een Palestijns activist en mede-oprichter van de internationale BDS-beweging.

In een blog kondigde de rector aan dat er geen vervolg komt op het LAW-TRAIN project. Meer nog, om dergelijke misstappen in de toekomst te voorkomen, voert de KU Leuven een mensenrechtencharter in.

De blok: we moeten er allemaal doorheen en ieder doet het op zijn eigen manier. De stress die examens met zich mee brengen vraagt echter dikwijls om uitzonderlijke maatregelen.

Wie Lana Del Rey’s Video Games mag geloven weet dat the world was built for two, only worth living if somebody is loving you. Maar is dat ook zo? En kan het ons überhaupt worst wezen?

In landen als Venezuela en Rusland is geweld tegen studenten, academici en universiteiten vaak schering en inslag. Toch is er meer aan de hand: een globale dreiging voor academische vrijheid.

Op de opening van het academiejaar pleitte vicerector Peter Lievens voor bacheloropleidingen in het Engels. Een stap richting verengelsing of eerder een slimme zet naar internationalisering?

Stop LAW-TRAIN gaf bij de opening van het academiejaar een taart aan rector Sels als symbolisch protest. Wat is de rol van ex-activist Reine Meylaerts, kersvers vicerector onderzoeksbeleid?

In het kader van de Orientation Days voor internationale studenten, zette Pangaea een sessie interculturele communicatie op poten. Ondanks de lage opkomst, waren de deelnemers aangenaam verrast.

In 'Thuis' speelt actrice Leen Dendievel de rol van transvrouw Kaat. Als psychologe onderzocht ze de consequenties van een gebroken hart. 'Pillen nemen als je rouwt? Nee, rouwen is geen depressie.'

In twintig jaar tijd is het aantal diagnoses van een psychische stoornis bij jongeren met bijna veertig procent gestegen. Dirk De Wachter vertelt over de norm van perfectie en het taboe.

Bridget Kendall is een journalistieke legende. Ze stond op de eerste rij toen de Sovjet-Unie in elkaar klapte en was er ook bij toen vrouwen het glazen plafond doorbraken aan de Oxford-universiteit.

Met haar getekende column Eva’s Gedacht creëert Eva Mouton in De Standaard al vijf jaar lang haar eigen luchtige biotoop. Een ‘pastelkleurig kolommeke’ als lichtpunt in een wereld vol problemen.

Door de universiteit en zijn spin-offs is Leuven een aantrekkingspool voor internationaal talent. Om deze werknemers en onderzoekers wegwijs te maken wordt het International House opgericht.