voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 14 maart – 27 maart

Nu de zon af en toe tevoorschijn komt, wordt het hoog tijd om ook zelf een stapje buiten te zetten en wat cultuur op te snuiven.

Gepubliceerd

Het voorjaar brengt een frisse culturele agenda met zich mee. Hier alvast onze aanraders.

Depot Café presents Lunace – Het Depot
Maandag 14 maart, 20u00

Op zoek naar nieuwe muziek? In het Depot Café kan je gratis nieuw talent ontdekken terwijl je er gezellig iets drinkt. Deze keer neemt Lunace het podium in, een jonge singer-songwriter die je met haar zwoele electropop sounds hypnotiseert. Fan van BANKS of MØ, of gewoon zin om samen van muziek te genieten? Dan is Het Depot dé place to be voor jou!

Gratis inkom.

All Eyes on OPEK – OPEK
Woensdag 16 maart, vanaf 19u00

Genieten van een avond vol dans, theater en spoken word? Of liever zelf de handen uit de mouwen steken tijdens workshops rond schrijven of hedendaagse dans? Dan mag je deze UUR KULTUUR-avond in OPEK zeker niet missen. Neem vrienden mee, kies zelf welke events je wilt bijwonen en geniet daarna van een drankje op het dakterras. Afsluiten gebeurt natuurlijk met een feestje!

Prijs: €15, gratis met cultuurkaart. Met reservatie.

PLATEAU 22 – Labora Abdij Keizersberg
Donderdag 17 tot zondag 20 maart

Jong talent gespot! PLATEAU 22 dompelt je onder in de bonte wereld van de podiumkunsten: interactieve performances, tekstinstallaties, hedendaagse dans, immersive theater en meer. Elke dag krijg je de kans om het werk van aanstormend talent te ontdekken. Ga dus zeker een kijkje nemen, al is het maar voor de spectaculaire locatie…

Prijs: €30 (steun), €15 (basis), €7,5 (reductie) of €0 (solidair) voor een dagticket.

De Boekenkamer met Tutu Pouane – 30CC/Schouwburg foyer
Zaterdag 19 maart, 19u00

Voor de boekenliefhebbers onder ons: wat dacht je van een sneak peak in de bibliotheek van een (bekende) lezer? In De Boekenkamer gaat Tutu Pouane in gesprek over de boeken die haar inspireren, raken of nauw aan het hart liggen. De Zuid-Afrikaanse zangeres woont sinds 2004 in Antwerpen en staat bekend om haar authentieke jazz en soul stem. Het gesprek zal in het Engels verlopen.

Gratis inkom, met reservatie.

DOCVILLE 2022 – Cinema Zed
Woensdag 23 tot donderdag 31 maart

Het is weer zover: het internationale documentaire filmfestival staat voor de deur. Geniet van een eindeloos aanbod aan adembenemende beelden, boeiende figuren en opmerkelijke gebeurtenissen. Van The Pervert's Guide to Ideology tot de moord op JFK of het opsporen van een sneeuwpanter die zich bijna nooit laat zien. Kies en kijk: er is voor elk wat wils!

Prijs: €9,50 per event, €7 met cultuurkaart, €8 met ZED-studentenkaart (gratis te verkrijgen)

Laureatenconcert JONGE SOLISTEN – Concertzaal Lemmensinstituut
Zaterdag 26 maart, 19u00

Zin om – misschien wel letterlijk – omvergeblazen te worden? Op 26 maart treden de laureaten van de Wedstrijd voor Jonge Solisten op met het Stringendo orkest. Een avond vol virtuoos talent voor al wie klassieke muziek weet te waarderen – of dat daarna toch zeker zal doen.

Prijs: €15

Powered by Labrador CMS