artikel> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 15 tot 30 november

Kouder wordende dagen en herfstig weer? Geen nood! Van zwoele dansbeats, bloedstollende films en kleurrijke muziek krijg je het snel weer warm.

Gepubliceerd

Donderdag 16 november, 20u
Symfonieorkest LUCA – LUCA campus Lemmens

Klassieke muziek en hedendaagse thema’s? Het kan! LUCA campus Lemmens organiseert met haar orkestklas een uitdagend programma voor jong en oud. Aan de hand van het thema “vluchten” zullen verschillende componisten de revue passeren. Daaronder bijvoorbeeld de componist Paul Hindemith, wiens werk verboden was tijdens het Naziregime. Ook een recenter werk van de Syrische componist Kareem Roustom komt aan bod.

Donderdag 16 november, 20u
Solo Ten Oorlog door Tom Lanoye – 30CC/schouwburg

Twintig jaar geleden slaagde Lanoye erin om acht spraakmakende koningsdrama’s van Shakespeare te vertalen in één hedendaags theaterstuk. Een huzarenstukje dat in heel Europa lovende recensies kreeg. Dit doet hij nu opnieuw, maar in de plaats van het stuk te laten spelen door een professionele cast, doet hij het deze keer alleen. Kortom: een emotionele, intrigerende en soms grappige woordenwaterval om stil van te worden.

Zondag 19 november, 20u
The Colorist Orchestra & Lisa Hannighan – Het Depot

Voor mensen die hun zondagavond in Leuven met veel cultuur willen beëindigen, is er The Colorist Orchestra. Het concept is simpel: eerst nodigt men een artiest uit (Ierse pop-folk zangeres Lisa Hannigan) en vervolgens krijgt haar gewoonlijk repertoire een kleurrijke twist. Basisteksten worden behouden, maar dat is dan ook het enige. The Colorist Orchestra steekt de populaire nummers in een volledig nieuw jasje met behulp van klassieke instrumenten, gecombineerd met verscheidene home-made geluiden. Een echte must voor muziekliefhebbers van uiteenlopende genres.

Elke donderdag van november, 22u
Filmklassiekers - Cinema ZED

Voor vele studenten onbekend, maar sinds enkele jaren organiseert Cinema ZED samen met het vak filmgeschiedenis aan de faculteit Sociale Wetenschappen twee maanden vol filmklassiekers. Denk maar aan The Exorcist (23 november), de eerste horrorfilm die ooit genomineerd werd voor een Oscar. Het ideale moment om Halloween te herbeleven en dit allemaal in een jasje van de seventies. Voor de boxfans die betere uppercuts dan die van Mayweather willen bewonderen, is er Raging Bull met Robert De Niro (30 november). Allen daarheen!

Donderdag 23 november, 12u15
Tussen de Soep en de Feiten - Bibliotheek Tweebronnen

Wil je dieper ingaan op de actualiteit van vandaag? Dan zit je hier goed! Een expert in kwestie vertelt uitgebreid over een actueel feit, met de nodige anekdotes, visie en achtergronden. Wie de smaak te pakken heeft, kan daarna de spreker bestoken met intrigerende vragen. Simpel opzet, met leuke resultaten en dit allemaal volledig gratis.

Dinsdag 28 november, 20u

Cry Jailolo – 30CC/Schouwburg

Wie zegt dat je geen verhaal kan vertellen louter en alleen aan de hand van dans? Choreograaf Eko Supriyanto probeert het leven vast te grijpen op het tropisch eiland Jailolo. Als bekende duiklocatie heeft het vele troeven, maar de klimaatverandering en de vernietiging van de biotoop zijn onomkeerbaar. Aan de hand van ritmische dreigende beats wordt dit een heel rijke afwisseling van expressieve solo’s en groot spektakel, die de onheilspellende waarheid van het eiland niet schuwt.

Powered by Labrador CMS