artikel> Uw culturele agenda de komende twee weken

CulTip: 19 oktober - 1 november

De nood aan knusse filmzalen, creatieve gezelligheid en wandelingen om warm van te krijgen neemt opnieuw toe. Enkele evenementen om deze verlangens in te lossen.

Gepubliceerd

Buurtbar en Ciné-Debat! - Hal 5
Donderdag 22 oktober, 17.00 uur

Zin in een gezellige filmavond? Dan ben je meer dan welkom op de buurtbar waar de buren – hou je vast – achter de bar staan! Geniet van drankjes aan verlaagde prijzen terwijl J’accuse van Roman Polański vertoond wordt en blijf daarna gerust nog wat plakken voor een heus cinédebat over de Dreyfus-affaire en de persvrijheid!

Gratis met verplichte inschrijving

Passing the Bechdel test - STUK
Vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober, 20.00 uur

De Bechdeltest is een informele test die fictie beoordeelt op de mate van seksisme. Jan Martens selecteerde dertien jongeren (v/x) die samen de stand van zaken opstellen. Via dans en tekst kruipen ze in elkaars huid en die van vrouwelijke persoonlijkheden zoals Virginia Woolf en Susan Sontag. Een voorstelling over genderdiversiteit en -gelijkheid die je moet gezien hebben!

Prijs €14 - €10 (met cultuurkaart KU Leuven)

Open dansvloer - Open Gym Leuven
Elke donderdag, 20.00 uur

Mis jij het ook zo om je benen helemaal los te gooien nu het Leuvense uitgaansleven platligt? Dan is dit een geweldig alternatief! Elke donderdag komt Hilke Dehaes met jong en oud samen om zich volledig te geven op de dansvloer. Na een geleide opwarming danst iedereen samen, vrij en voluit zoals men wil. Ga zeker eens naar de Facebookpagina en vergeet niet je eigen dansschijfke toe te voegen aan de afspeellijst.

Gratis

Nachtwandeling - Nachtplan
Zaterdag 31 oktober, 14.00 uur en Zondag 1 november, 18.00 uur

Nachtplan pakt uit met een wandelroute langsheen iconische plekken die het Leuvense nachtleven kleur gaven de voorbije decennia. Dwaal door Leuven en luister bij avondval naar audiofragmenten die terugblikken op grote en kleine verhalen. Benodigdheden: een smartphone en oortjes. Meer heb je niet nodig voor deze route, die ook op andere momenten van de dag bewandeld kan worden.

Gratis

Halloween Special - Cinema ZED
Zaterdag 31 oktober

Cinema ZED organiseert een avond helemaal in het teken van Halloween! Met de films Night of the Living Dead, Antebellum, Relic, Yummy en het recente en onuitgebrachte Color out of Space bezorgen ze je een ultieme griezelavond, inclusief angstzweet. Geen betere manier om Halloween te spenderen dan in een donkere filmzaal deze pure horror te ondergaan.

Prijs 9,5 - 8 (met ZED studentenkaart) - 7 (met cultuurkaart KU Leuven)

Matki, a solo performance by a woman - Hal 5
Zaterdag 31 oktober, 20.00 uur

Met haar nieuwe dansvoorstelling haalt Irene Borguet-Kalbusch wat meer moderne dans naar Leuven. Deze Belgische choreografe richtte in 1977 haar eigen compagnie op en boekte al heel wat successen afgelopen decennia. Deze keer brengt ze 'a solo performance by a woman', zowel voor kinderen als volwassen iets om naar uit te kijken!

Prijs €5

Jazz op Zondag: All The Gin Joints (DJ) - STUKcafé
Zondag 1 november, 20.30 uur

Kom na een drukke week tot rust in de warme gezelligheid van het STUKcafé, waar de beste jazz-platen uit de jaren 50 en 60 (en af en toe een streepje good old swing) de ruimte zullen vullen. Geen betere plek om je week in alle schoonheid te eindigen …

Gratis

Powered by Labrador CMS