voorbeschouwing> Uw culturele agenda voor de komende twee weken

CulTip: 9 mei - 22 mei

Deze dagen is de Beiaardcantus al wat de klok slaat. Toch is er nog veel meer te doen in de stad. Of je nu een ticket hebt kunnen bemachtigen of niet, trek er nog eens op uit voor een culturele avond.

Gepubliceerd

Wij gingen alvast op zoek naar de leukste evenementen in de stad om de cultuurfanaat in je te plezieren. We lijsten ze hier voor je op.

Open M: 13 lokale kunstenaars - M Museum Leuven
6 mei - 28 augustus

Het tweejaarlijkse Open M is er weer! Ook dit jaar krijgen lokale kunstenaars de kans om te pronken met hun werken in het museum van Leuven. In deze editie staat 'transhistoriciteit' centraal. Ga dus zeker langs en ontdek de verschillende kunstvormen, allemaal met een link tussen heden en verleden.

€5 t.e.m. 25 jaar, gratis met cultuurkaart

Met reservatie.

Campustoneel dubbelspel - BAC ART LAB
9 mei - 22 mei, 20u/20u30

Campustoneel stelt voor: Lang Zullen Ze Hangen én Stuk Plastic, twee voorstellingen op twee weken. In Stuk Plastic regisseren Sam Rijnders en Elise Linsen een donkere satire, geïnspireerd op het verhaal van de Duitser Marius von Mayenbug. Twee hippe dertigers worden geconfronteerd met hun eigen vooroordelen, twijfels en onzekerheden. In Lang Zullen Ze Hangen keren we terug naar het Engeland van 1965 wanneer beulen hun jobs verliezen, onder regie van Levi Deblauwe en Flavie Lindemans.

Prijs: €6,50 voor studenten, €5,50 met cultuurkaart

Met reservatie.

Leuven Live: Open Jam Sessions 22 - Café Manger
Donderdag 10 mei, 20u

Leuven Live heeft een nieuwe jamsessie in petto. Deze keer gaat het om een portie funk 'n soul. Spreek af met je vrienden en zak samen af naar Café Manger, want het zal een avond vol gezelligheid en sfeer worden. De perfecte kans om een avondje niet aan verplichtingen te denken!

Gratis inkom.

UUR KULTUUR: The future of pop - Het Depot
Woensdag 11 mei, 20u

De winnaars van De Nieuwe Lichting worden uitgenodigd om op 11 mei Het Depot op zijn kop te zetten. Antwerpse rapper Shaka Shams zet de avond in met een mix aan genres. De band BLUAI zal verrassen met catchy popsongs, waarna ILA de avond afrondt met heftige emoties en melancholische klanken.

Prijs: €10, met cultuurkaart + get a friend

CIRKL - centrum Leuven
Vrijdag 13 - zondag 15 mei

CIRKL festival viert dit jaar haar vijfde editie! Ook deze keer geven zowel lokale, internationale, als CIRKLABO-talenten het beste van zichzelf op het Leuvens circusfestival. Het weekend staat volgepland met indrukwekkende voorstellingen die plaatsvinden doorheen de volledige binnenstad: entertainment verzekerd! Geen zin in een voorstelling? Ga dan gezellig iets drinken bij de Velodroom.

Info en tickets op de website.

Wereldfeest - Bruul
Vrijdag 20, 16u - zaterdag 21 mei, 12u

Waan je op reis door langs te gaan op het Leuvense Wereldfeest! Je kan er genieten van invloeden uit alle windrichtingen. Schud de benen los op wereldlijke muziek, neem een kijkje op de markt met duurzame producten of proef van eten uit eender welke uithoek. Studenten zijn uitgenodigd op vrijdag voor workshops en muziek, daarna richt het feest zich op het bredere publiek. ¡Hasta pronto!

Gratis inkom.

Powered by Labrador CMS