recensie> Onderhond: Arno's motiverende plaatjes voor overdag en soms in de nacht

daar is hij weer. het kip. mooi.

De wondere wereld van het internet heeft vele krochten en achtersteegjes, en sommige van die steegjes zijn zonovergoten galerijen vol eendenfoto’s. Een lofrede over verkeerd gespelde eenden.

Gepubliceerd

Voor een link naar de pagina van Arno moet je hier zijn. 

Journalist zijnde kan ik niet goed om met taalfouten. Die/dat-fouten, dt-fouten, verkeerd gespelde woorden, ze doen me rillen van de pijn. Soms kunnen spelfouten zichzelf echter overstijgen en de status van dankbare grootmoeder bereiken. Dat is wanneer Arno’s motiverende plaatjes voor overdag en soms in de nacht opduikt in de annalen van de internetgeschiedenis.

Arno’s plaatjes zijn de essentie van het moderne internet. Metahumor die zoveel lagen ver reikt dat een millefeuille er niets tegen is. Het is moeilijk om een pagina als deze aan te prijzen bij leken, want dit is het soort pagina dat je pas snapt wanneer je het snapt. Een cirkelredenering die bestempeld zou worden met een dikke nul door eender welke leerkracht argumentatieleer, maar die nu eenmaal stand houdt voor de memerij van de moderne maatschappij, en meer specifiek voor de memerij van onze teerbeminde Arno.

De eendenliefhebber kan alvast zijn goesting vinden bij de motiverende plaatjes die Arno aanreikt. De verschillende prentjes met ons hoofdpersonage eent (hij spelt het met een t op het einde want dat is grappig snapje) die knotsgekke avonturen beleeft, doen ons smachten naar een nieuwe watervogel om toe te voegen aan de huisdierenfamilie. Maar ook personages kip en laborat het proefdier passeren de revue om het geheel een diervriendelijk doch absurdistisch verhaal te geven.

We leven in een tijd waar de vierde muur niet meer gesloopt hoeft te worden, want die ligt al lang aan diggelen op de grond en de personages zijn intussen het publiek binnengewandeld en deel van onszelf geworden. Arno adresseert dan ook graag eens zijn trouwe volgers in zelfverklarende posts waarin hij beweert begonnen te zijn als een parodie op het soort foto’s dat senioren op Facebook plaatsen om elkaar een goedeochtend te wensen bijvoorbeeld. Het is echter snel geëvolueerd naar een hele hoop meta mopjes en de pagina is ondertussen een parodie op zichzelf geworden.

Maar met een humor die ergens slingert tussen die van een vijfjarige en het transcendentale gewauwel van een of andere woke millenial die de maatschappij beu is, hoor je ons niet klagen. Met een scheut abstracte gekkerij als beenderpijnsap in combinatie met eigenaardig specifieke moppentapperij, voelt het aan alsof je Arno’s leven binnenkijkt met zo’n gekke bril die allemaal driehoekjes en gekke figuurtjes tevoorschijn tovert op de wereld rond je.

Wil jij dus ook de winnaar zijn van gratis hersenschade? Like dan Arno’s motiverende plaatjes voor overdag en soms in de nacht op facebook punt com om deze te ontvangen! Verder nog fijn dag gewenst grt.

Powered by Labrador CMS