artikel> Dance-battles op high heels

DansBaAR brengt diverse dansstijlen bij elkaar

Op DansBaAR namen dansers van uiteenlopende stijlen het tegen elkaar op in een heuse dance-off. De 3on3 battles voorzagen spanning, emotie en hilariteit.

Gepubliceerd

Afgelopen zaterdag kon een uiterst afgeladen STUKcafé genieten van een wel heel bijzondere dance-battle. De dansers konden zich enkel inschrijven in teams van drie: een breakdancer, een urban-danser en een special style danser (alles behalve break of urban).

Improvisatie

Het resultaat mocht er wezen: De meeste diverse danscrews maakten hun opgang. Vooral de special style dansers raakten in exotische sferen. De break- en urbandancers werden geflankeerd door rope-skipping, buikdans, vogue&wacking, country line-dance, contemporary en showdans.

Die teams namen het vervolgens tegen elkaar op in een kick-out battle. De DJ speelde nummers die vooraf niet gekend waren in de stijlen van de verschillende dansers, die daar vervolgens zo goed of kwaad als ze konden op probeerden te improviseren.

Dat bleek voor de meeste dansers geen probleem. Zowel de break- en urban dansers, sowieso al improvisatiestijlen, als de dansers in de speciale stijlen wisten goed met de muziek om te gaan. Het niveau was enorm hoog.

Soms liepen de spanningen hoog op, vooral onder de breakdancers werd heel wat gedissed en uitgedaagd. Ook de andere dansers keken elkaar vaak strak in de ogen, en hadden geen schrik om heel dichtbij te komen.

SYTYCD

Vele dansers waren van uitzonderlijk niveau, bekenden uit de danswereld kwamen afgezakt uit heel België, maar ook uit Nederland en Frankrijk. Zelfs diegenen wiens danskennis beperkt is tot So You Think You Can Dance konden alvast een Abdul Malik of een Tamara Arutti herkennen. In de driekoppige jury zetelden Min Hee Bervoets (jury in SYTYCD, contemporary), bboy Statue uit Eindhoven en Alesya Dobysh uit Rusland (housedance).

Een van de hoogtepunten werd bereikt toen vogue- en wacking danser Fabio op high heels een hele zaal wist te betoveren, waarop zijn eigen crew inviel en ze besloten op een uitbundige routine vol heupwiegen en posen.

Als winnaars kwamen Admir Mirena (breakdance), Abdul Malik (housedance) en Freya Pauwels (contemporary) uit de bus. De Stanny-award (persoonlijke award van de iets te praatgrage presentator) ging echter naar dreamteam Jordi (breakdance), Fabio (wacking) en Jasper (country line-dance).

Powered by Labrador CMS