artikel> Gestolen kunstobject stiekem teruggebracht

De verloren pizza is terecht

Eén dag na de opening van de tentoonstelling Entitled (pizza) van Siemen Van Gaubergen, werd een stuk - een pizza Margherita - gestolen. Een opsporingsbericht werd verspreid, en de pizza is nu terug.

Gepubliceerd

Siemen Van Gaubergen schrijft op Instagram dat hij pizza aan het eten was, toen hij onophoudelijk werd gebeld. Uiteindelijk nam hij op en vertelde Ilse, productie Beeldkunst & Playground van STUK, dat twee studenten STUKcafé waren binnengewandeld, een pizza van de muur hadden genomen en waren weggerend. Dat was te zien op camerabeelden, maar de gezichten bleven onherkenbaar.

De politie werd erbij gehaald. Van Gaubergen beschrijft dat het een vreemde situatie moet zijn geweest: vertellen dat er een pizza gestolen was. Hij gokt dat het om een weddenschap ging en zag er gelukkig ook het positieve van in. 'I think I have never been so proud', schrijft hij. 'That night eventually turned into my fifteen seconds of fame.'

Toch was de hele situatie geen geplande stunt. 'Pizza's met dubbele bodem zijn niet echt ons ding, de pizza is wel degelijk gestolen' antwoordde het kunstenhuis op een sceptische facebookreactie.

STUK verspreidde een opsporingsbericht, en beloofde een beloning voor de persoon met een gouden tip. Dat opsporingsbericht werd opgepikt door nationale media en werd massaal verspreid. Toch kwam er nog geen schot in de zaak. STUK plaatste een bericht op facebook dat het jammer was dat die pizza nog steeds niet terecht was, alle grapjes over meeneempizza ten spijt.

Maar vandaag kwam er dus goed nieuws: STUK deelt mee dat de vermoedelijke dief wellicht tot inkeer was gekomen en de pizza gisteren stiekem terug naar STUK heeft gebracht. De tentoonstelling is weer in al haar pracht te bewonderen, en dit tot 13 december.

Veto ging naar de openingsavond, een verslag vindt u hier terug.

Powered by Labrador CMS