CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele agenda van 27 november tot 10 december

Te midden van ons collectief winterdipje is de behoefte aan cultuur meer dan ooit prangend. Deze zes tips vormen een uitstekend startpunt om wat licht in deze donkere dagen te brengen en de winterblues te verdrijven.

Gepubliceerd

Eerst - 30CC/Wagehuys
29 november, 20u

Deze theatervoorstelling is een ode aan alle 'tweedes, derdes en laatsten' in de wereld. Ellis Meeusen en Pleun van Engelen halen daarbij universele thema's aan, zoals winnaarsmentaliteit en competitiedrang. Geef deze voorstelling zijn verdiende eerste plaats in je agenda!

Prijs volgens het pay what you can-principe: 7 - 10 - 14 - 17 - 20 euro

Movies&LOKation meets KADOC-kapel
KADOC-kapel 30 november, 20u

Heb je altijd al eens een film in een achttiende-eeuwse kapel willen bekijken? Dan is dit je uitgelezen kans. LOKO Cultuur brengt ieder jaar een film naar een unieke locatie. Dit jaar is dat de KADOC-kapel. De studentenkoepel zorgt voor drank en popcorn. Het enige wat jij moet doen, is genieten.

Gratis

Let The Right One In - Cinema ZED
4 december, 19u30 of 6 december, 17u30

Deze Zweedse filmklassieker, geregisseerd door Tomas Alfredson, gaat over een twaalfjarige jongen die zich alleen voelt in de wereld. Dat verandert wanneer hij een nieuw buurmeisje krijgt, Eli. Ook zij is eenzaam en de twee worden snel vrienden. Maar tegelijk gebeuren er mysterieuze en gruwelijke moorden. Een mix van spanning en ontroering gegarandeerd.

Prijs: 11 euro,  ZED-studentenkaart 9 euro, cultuurkaart 8 euro

Sol Invictus - Sint-Jan-de-Doperkerk
5 en 7 december, 20u

Met Sol Invictus viert het Leuvens Universitair Koor de terugkeer van het licht. Met muziek van Bach, Rheinberger en Rachmaninoff willen ze een sfeer van warmte en verbondenheid brengen. Het perfecte evenement om in de kerstsfeer te komen!

Prijs: 7 euro

Ocean Of Sound - STUK Studio
8 - 17 december

STUK, KU[N]ST Leuven, Monom Studios, Het Depot & 30CC bundelen hun krachten samen en presenteren samen Ocean Of Sound, het eerste 4DSOUND festival in België. Twee weekends lang kan je genieten van explosieve livemuziek en intieme luistersessies. Duik in een zee van geluidservaringen en laat je meevoeren op een unieke reis voor al je zintuigen.

Prijs zie website STUK

Soundtrack finale Vlaams-Brabant - Het Depot 9 december, 19u

Eindelijk is het zover! Na vier voorrondes is het tijd voor de finale. 45 finalisten strijden op zes locaties in heel Vlaanderen voor de overwinning. Maar dat is nog niet alles. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt, daarin is jouw stem van groot belang!

Prijs: 10 euro, cultuurkaart 9 euro

Powered by Labrador CMS