CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender doorheen de blok

De blok is ook een beetje samen zoeken naar elk mogelijk excuus om niet te moeten studeren. Wel, zoek niet langer, want na een studiedag verdient iedereen wel wat culturele ontspanning.

Gepubliceerd

Bluesconcerten – De Blauwe Kater
Maandag 12 december, 20u en maandag 19 december, 20u30


Miauwkes, wat een line-up in ieders favoriete kater. Op 12 december komt Ozgur Hazar's Blues Syndicate, winnaar van de Belgian Blues Challenge 2022, er performen. Eén week later staat het Fernando Neris Blues Trio op datzelfde podium. Daarvoor belooft de gelijknamige Spaanse akoestische gitaar-expert en leider van het trio alvast dat hij je van je sokken zal blazen.

Gratis

Ecstatic Dance Leuven – Hogeschool UCLL
Woensdag 21 december, 19u


Van een hele dag in de bib of achter je bureau worden je spieren natuurlijk stijf. Daarom geven we graag mee dat je vlak voor de blok nog eens al je spieren kan gaan losgooien op een unieke 'Ecstatic Dance' ervaring. Dansen op je blote voeten, enkel water drinken en niet praten op de dansvloer. Dat wil je toch eens geprobeerd hebben?


Prijs: 15, 20 of 25 euro (pay what you can)

The One Marathon to Rule Them All – Cinema ZED Vesalius
Dinsdag 27 december, 10u tot 24u


Als er één marathon is waarvan elke filmnerd schreeuwt dat je ze ooit gedaan zou moeten hebben, is het wel die van Lord of the Rings. Gelukkig biedt Cinema ZED, het walhalla voor Leuvense filmfanaten, je nu die kans! Eten is niet inbegrepen, een ongeziene cinema-ervaring wel. Wie minder tijd, maar wel zin in een film heeft, kan op 22 december ook naar Everything Everywhere All At Once in de Vesaliusaula gaan kijken. Met een gratis ZED-Studentenkaart kost je dat zelfs maar vier euro.


Prijs: 21 euro

Een muzikale eindejaarsconference – 30CC/Schouwburg
Dinsdag 10 januari, 20u


Nele Bauwens moet waarschijnlijk gezucht hebben toen ze jaar na jaar cabaretiers het podium op zag kruipen voor gelijkaardige eindejaarsconferences. Daarom kiest zij er nu voor om dat concept in een volledig nieuw jasje te stoppen. Ze brengt samen met bigband The Whodads een avond vol feelgood muziek en grappige verhalen over 2022. Zij kan en zal niet stilzitten, en jij waarschijnlijk ook niet.


Prijs: 19 of 21 euro
20 procent korting met cultuurkaart, 10 procent korting voor wie jonger is dan 26
Geheime tip: via de Last Minute Deals van 30CC kan je als student elke dag profiteren van 50 procent korting, vanaf twee uur voor de start van de voorstelling.*

Amateurama 2.0 – Kapel van de Romaanse Poort
Vrijdag 27 januari tot en met zaterdag 4 februari


Leuven is een smeltkroes van puur artistiek talent. Ben jij ook benieuwd naar wat de kunstenaars uit je studentenstad zoal te bieden hebben? Kom dan langs op deze nieuwe tentoonstelling, waar verschillende lokale artiesten hun werken bundelen en het beste van zichzelf aan de wereld tonen.


Gratis

any attempt will end in crushed bodies and shattered bones – 30CC/Schouwburg
Dinsdag 7 en woensdag 8 februari, 20u


Choreograaf Jan Martens wil zich met deze unieke dansvoorstelling verzetten tegen de tijden van polarisatie waarin we leven. Hij brengt een zeventienkoppig 'corps de ballet' samen, in dit geval een heterogene groep dansers tussen 18 en 71 jaar met unieke persoonlijkheden en verschillende achtergronden. Op de tonen van protestliederen zullen de dansers elkaars uitgesproken identiteiten erkennen en omarmen.


Prijs: 26 of 23 euro

*dezelfde kortingen als hierboven

Powered by Labrador CMS