CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 1 tot 14 mei

Ook al sluipt de blok steeds dichterbij, het blijft belangrijk om tijd te maken voor cultuur en ontspanning. Hier zijn een paar van de meest onmisbare evenementen in de komende twee weken!

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Artist talk: Doris Hardeman – Cas-co
Donderdag 4 mei, 19u


Bij Let’s Talk Leuven komt deze keer kunstenaar Doris Hardeman langs. In haar lezing probeert ze een antwoord te bieden op de vraag hoe kunst kan fungeren in onze commerciële wereld. Met haar kennis over het hercontextualiseren van objecten en haar aandacht voor materialen en het inspelen op de sociale context, zal het gegarandeerd een interessante avond worden.

Gratis

RAUW! – Het Depot
Donderdag 4 mei, 20u30


Ben jij op zoek naar nieuw hiphoptalent? Of wil je misschien zelf eens pronken met jouw eigen kunsten? Kijk dan niet verder, want ook deze maand organiseert Het Depot weer een hiphop open mic. Geniet op deze donderdagavond van goede muziek.

Gratis

Contiusorgel lunchconcert– Sint-Michielskerk
Donderdag 4 en donderdag 11 mei, 12u15


Heb je na al dat studeren wat nood aan een pauze? Dan ben je bij de Sint-Michielskerk in de Naamsestraat aan het juiste adres. Daar wordt zowel op 4 als 11 mei een lunchconcert gebracht op haar prachtig orgel. Zet je verstand even op nul en geniet van de mooie muziek en omgeving.

Prijs: €5

Palestinadag (Mundo Moves) – Ontmoetingscentrum De Kring
Zaterdag 6 mei, 14u


Youth4Palestina organiseert een dag rond de cultuur van het land: de ideale gelegenheid dus om ontspanning te combineren met culturele verrijking. Ontmoet en ga in gesprek met Palestijnen en Palestinakenners, proef heerlijke hapjes, leer traditionele dansen en meer. Voor 7 euro extra kan je zelfs nog van een uitgebreid buffet genieten.

Prijs: €8, €15 voor buffet (inschrijving nodig voor buffet)

Letters 2 Dance - Studio Manhattan
Dinsdag 9 mei, 20u30


Wil jij meer weten over hoe dans en taal zich tegenover elkaar verhouden? Of gewoon genieten van een goede dansvoorstelling? Beide zijn mogelijk in Letters 2 Dance van STUK's eigen artist in residence Femke Gyselinck. Deze ode aan dans en taal zal je zeker sprakeloos achterlaten.

Prijs: €16, €12 voor STUK- en cultuurkaarthouders

DisABILITY Filmfestival – Bibliotheek Tweebronnen
Maandag 8 tot vrijdag 12 mei


Het Afrika Filmfestival is nog niet goed en wel afgelopen, of Leuven pakt alweer uit met het DisABILITY Filmfestival. Ontdek de onderbelichte verhalen van en door mensen met een beperking aan de hand van tien films, workshops en lezingen in de Bib.

Elke avond kan je een interessante film meepikken en die daarna bespreken met een drankje in het filmcafé. Op de slotavond vindt er ook nog een kortfilmcompetitie plaats. Daar kan je mee stemmen voor de publieksprijs en genieten van de ceremonie.

Prijs: €5 per film, €1 met UiTPAS of EU Disability Card
€20 voor festivalpas (drankje inbegrepen)

Powered by Labrador CMS