CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 11 tot 24 december

De winter lonkt, de temperaturen dalen, de nachten worden langer en donkerder: tijd om je te verwarmen aan heerlijke culturele snoeperijtjes! Een selectie van zes interessante exposities, theaterstukken en andere evenementen in en rond Leuven.

Gepubliceerd

DOKA - M Leuven
Van vrijdag 15 december ­tot vrijdag 5 januari

Met DOKA wil curator Geert Goiris een weelde aan ongeziene werken aan het licht brengen. Immers, het lot van vele kunstwerken uiteindelijk opgeslagen worden in een donkere kamer: een doka, zoals die magische plaats waar analoge foto's tot stand komen. De tentoonstelling is erg gevarieerd qua media, en als we de website van het museum mogen geloven 'stroomt er een golfslag door de tentoonstelling, van het onbereikbare naar het vertrouwde en weer terug'.

Prijs: € 5, gratis met cultuurkaart 

This is the Omen - STUKcafé
Zondag 17 december, 21u

In het STUKcafé op de Naamsestraat is er elke zondag wel wat jazz te beleven, maar de concertreeks Jazz op Zondag zal het kalenderjaar worden afgesloten met een spetterende groep van Brusselse muzikanten. Ze mengen op dansbare wijze het vocabulair van bekende jazzstandards met moderne elektronische artiesten à la Floating Points of The Comet Is Coming.

Gratis

veelbeLEUVENd: The Rachmaninov Suites - 30CC Minnepoort
Zondag 10 december, 11u

In 2023 wordt Sergej Rachmaninov, de pianovirtuoos uit Rusland die ook in de twintigste eeuw halsstarrig laatromantische muziek bleef schrijven, honderdvijftig jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden, en welke stukken zijn daartoe beter geschikt dan zijn eerste twee pianosuites? Performers van dienst zijn Lenny Bui-Vandeput en Kirsten Gedeshi, een Leuvens pianoduo. Beiden zijn bezig aan een master Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Prijs: 6 euro

Aan de binnenkant - 30CC Schouwburg
Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 december

Al wie fan is van verhalen waarin we de personages nooit rechtstreeks leren kennen, maar slechts via de getuigenissen van anderen, zal met Aan de binnenkant een mooie avond theater ervaren. Centraal in het stuk staat Anna, over wie iedereen wel wat te vertellen heeft. Kennen we haar dan eigenlijk wel? Regisseur Marnick Bardyn brengt ons een voorstelling over de ongrijpbaarheid en oneindige Andersheid van de mens; Levinas zou trots zijn. 

Prijs: 10 euro

LUCA: Common Grounds - STUK Labozaal
Woensdag 20 december, 20u

In samenwerking met het BAC ART LAB en Vives brengt Common Grounds studenten van de LUCA School of Arts samen in één gigantisch kunstwerk. Muziek, performance en beeldende kunsten worden een experimentele mengeling van klank, beweging en beeld om helemaal in op te gaan. Het interdisciplinaire project spendeert extra aandacht aan het uitproberen van nieuwe presentatievormen.

Prijs: 10 euro, cultuurkaart 6 euro

Smile! Arenbergorkest - Pieter de Someraula
Donderdag 14 en vrijdag 15 december, 20u

Het Arenbergorkest, het grootste symfonische studentenorkest van Leuven, brengt wel vaker voor ieder wat wils: filmmuziek of kroonjuwelen uit het klassieke repertoire passeren geregeld de revue. Dirigent Roel Willems begeleidt de negentigtal muzikanten voor het concert van dit semester doorheen enkele stukken die in het teken van de lach staan.

Prijs: 7 euro, cultuurkaart 6 euro

Powered by Labrador CMS