CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 11 tot 24 maart

Met het semester in volle gang en de druk van je studie die langzaamaan toeneemt, snakken velen onder ons naar een welverdiende culturele uitlaatklep. Gelukkig bieden de komende weken een schat aan culturele hoogtepunten aan om even te ontsnappen. Deze evenementen staan alvast bij ons op de agenda.

Gepubliceerd

Rollercoaster - 30CC/Schouwburg
Woensdag 13 maart, 19u

Wes Peden, een meesterlijke jongleur, brengt in Rollercoaster jongleren en achtbanen samen in één adembenemende theatervoorstelling. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Een goed gevoel voor timing, vernuftige banen en zwaartekracht. Met opzwepende electro beats, opblaasbare structuren, reusachtige buizen en een draaiende plaat, neemt Peden je een uur lang mee op een meeslepende rollercoaster. Maak je klaar om je vast te klampen aan je stoel, want deze rit belooft onvergetelijk te worden.

Prijs: 16 euro

Preparee Vecht Het Uit - Aula Vesalius Donderdag 14 maart, 20u

Klaar voor een theaterwedstrijd waar de vonken vanaf spatten? Preparee, de Leuvense meester van het improvisatietheater, gaat de uitdaging aan met Good Vibrations, een bekende Nederlandse groep, voor een wedstrijd vol onvoorspelbare wendingen en ongekend amusement. Op het programma: een epische clash van improvisatietalent.

Prijs: 4 euro

Blik Historik wandeling: Straffe Madammen - Monseigneur Ladeuzeplein
Zaterdag 16 maart, 14u

Met deze wandeling stap je in de voetsporen van de onverschrokken, visionaire vrouwen die de geschiedenis van Leuven mee hebben getekend! Ontdek het verhaal van enkele opmerkelijke 'straffe madammen', zoals de eerste vrouwelijke arts, de eerste vrouwelijke hoogleraar aan de KU Leuven en de eerste vrouwelijke studenten tijdens deze historische stadswandeling.

Prijs: 10 euro

Humo's Rock Rally: halve finale - Het Depot
Vrijdag 22 maart, 19u

Benieuwd welke nieuwe muzikale sensatie in de voetsporen treedt van Noordkaap, The Van Jets of Compact Disk Dummies? Beleef het allemaal tijdens de bloedstollende halve finale van Humo’s Rock Rally. De 24e editie vordert snel, na maar liefst 782 kandidatuurstellingen mochten 53 acts hun kans wagen tijdens de regionale voorrondes. Nu deze achter de rug zijn, maken de twintig veelbelovende acts zich klaar om te schitteren tijdens de halve finale in de Leuvense concertzaal. 

Prijs: 15 euro

Jazz op zondag - STUKcafé
Zondag 24 maart, 21u

Op zondagavond bruist het STUKcafé van dynamische jazzklanken! De studenten van de jazzafdeling van LUCA - Campus Lemmensinstituut brengen de avond op gang met een betoverend concert. Maar daar stopt het niet, hierna wordt het podium opengegooid voor iedereen die de avond verder tot leven wil brengen met zijn muzikale creativiteit.

Gratis

DOCVILLE - Cinema ZED - 30CC/Wagehuys - Kinepolis
Van woensdag 20 maart tot en met donderdag 28 maart

Sluit de maand af in de cinema voor de twintigste editie van het Filmfestival DOCVILLE. Het festival, gewijd aan de documentaire, neemt je mee op een reis door het hart en de ziel van het leven zelf. Laat je verrassen door de crème de la crème van Belgische en internationale documentaires van het afgelopen jaar. Met een programma dat barst van diversiteit en diepgang, is er voor elk wat wils.

Prijs: 11 euro, cultuurkaart 8 euro

Powered by Labrador CMS