CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 13 tot 26 november

Ook tijdens deze donkere, koude herfstdagen blijft het aanbod aan kunst- en cultuuractiviteiten in Leuven groot. Van theater tot cinema: zes tips om je culturele hart aan op te warmen.

Gepubliceerd

Boekenkamer: Gorges Ocloo - Barbóék
Dinsdag 14 november, 12u15

Ben je altijd al benieuwd geweest naar de inhoud van de boekenkast van anderen? Of heb je nood aan een nieuwe portie leestips? Cultuurcentrum 30CC nodigt haar artiesten uit om hierover in gesprek te gaan. Dinsdag 14 november is het de beurt aan de Brusselse kunstenaar Gorges Ocloo. Leer hem (beter) kennen, terwijl je geniet van een hapje en een drankje in het gezellige Barbóék.

Prijs: Gratis na reservatie

De 16e Vlaamse Improcup - Pieter de Somer Aula
Donderdag 16 november, 20u

Donderdag 16 november nemen zeven Vlaamse improvisatiegroepen het tegen elkaar op tijdens de zestiende editie van de Vlaamse Improcup. Vanaf 20 uur barst de strijd los in de Pieter de Somer Aula. De jury, maar ook jij als toeschouwer, beslist wie er op het einde van de avond tot koning van het improvisatietheater gekroond wordt.

Prijs: 4 euro

Playground: Live Arts Festival Leuven - M Leuven en STUK
Van donderdag 16 tot en met zondag 19 november

Van 16 tot en met 19 november openen M Leuven en STUK de deuren voor het jaarlijkse festival Playground. Vier dagen lang brengen verschillende internationale artiesten interdisciplinaire performances die installaties, film, rollenspelen en choreografie combineren. Laat je onderdompelen in een spel van kunst en cultuur!

Prijs: zie website M Leuven en STUK

Spaanse filmklassieker - Cinema ZED
Maandag 20 november, 19u30 of woensdag 22 november, 17u30

De Oscar-genomineerde komedie Mujeres al borde de un ataque de nervios volgt het succesrecept van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar: een absurde verhaallijn en een ijzersterke vormgeving. De film uit 1988 neemt je mee in het leven van Pepa. Zwanger en net verlaten door haar lief Ivan, wordt ze gekweld door een bezoek van haar beste vriendin en Ivans zoon. Een explosie van emoties gegarandeerd.

Prijs: 11 euro, ZED-studentenkaart 4 euro

Museumnacht - M Leuven en Universiteitsbibliotheek
Woensdag 22 november, 19u-00u

Voor wie nachtelijke avonturen wil beleven tussen de kunstwerken van Dieric Bouts is de Museumnacht op woensdag 22 november de ideale kans. Met één ticket bezoek je de twee tentoonstellingen én vaste collecties in zowel M Leuven als in de Universiteitsbibliotheek. Tussendoor kan je deelnemen aan workshops zoals zeefdrukken, of gaan dansen op livemuziek van onder andere de indiepopband Mayorga.

Prijs: 5 euro, cultuurkaart gratis

Dieric Bouts Klankroute - verschillende locaties in Leuven
Zaterdag 25 november, 16u

Zaterdag 25 november kan je vanaf 16 uur genieten van de muziek-, zang- en danskunsten van dertig Leuvense verenigingen en artiesten. Verspreid over verschillende locaties in het stadscentrum, van de Romaanse Poort tot de Kruidtuin, brengen ze het beste van zichzelf.

Prijs: Gratis

Powered by Labrador CMS