CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 17 tot 30 april

Paasvakantie ex, laatste weken in! Genoeg redenen om het échte blokwerk nog wat uit te stellen, want er komen enkele niet te missen culturele evenementen aan.

Gepubliceerd

Fresh Meat Comedy Open Mic - Rock Café Leuven
Maandag 17 april, 20u30


Zin om nieuw grappig talent te ontdekken? Op deze Open Mic krijgt elke deelnemende comedian acht minuten om zichzelf te bewijzen op het podium. Jij als toeschouwer weet zo nooit wat je te zien zal krijgen: iets nieuws, iets unieks, iets briljants of gewoon iets raars. Het kan allemaal!

Prijs: €5

Warm Alarm - 30CC, STUK…
Donderdag 20 tot en met zondag 23 april


Warm Alarm is een vierdaags open festival, helemaal in het teken van alternatieve en duurzame strategieën voor de toekomst. Alsof dat nog niet interessant genoeg is, biedt Warm Alarm ook nog eens erg uiteenlopend aanbod aan: boeiende concerten en voorstellingen (bijvoorbeeld van Het nieuwstedelijk), interessante lezingen, straffe documentaires, verrassende expo's en workshops… Een artistiek programma gekoppeld aan de urgente klimaatcrisis dus. Het volledige aanbod kan je hier doorpluizen.

Prijs: Sommige voorstellingen binnen dit festival zijn betalend (20 procent korting met cultuurkaart en 10 procent korting voor wie jonger is dan 26), maar er zijn er ook heel wat gratis te bezichtigen. De Last Minute Deals van 30CC geven je als student de kans om te profiteren van 50 procent korting, vanaf twee uur voor de start van de voorstelling.

Black History: LUCA Bigband features Tutu Puoane - Concertzaal LUCA campus Lemmens
Vrijdag 21 april, 20u


In het kader van Black History Month nodigt de LUCA Bigband Tutu Puoane uit, een van de meest indrukwekkende stemmen in de internationale jazzscene. Ze is een Zuid-Afrikaanse zangeres die in haar muziek Afrikaanse, Europese en Amerikaanse tradities met elkaar vermengt. Ondertussen woont deze soliste al bijna twintig jaar in België, waar ze onder andere samenwerkte met het Brussels Jazz Orchestra, Bart Peeters, de KVS en Wim Vandekeybus.

Prijs: €20, 17€ voor mensen jonger dan 26 en €10 voor cultuurkaarthouders

Afrika Filmfestival 2023 - Cinema ZED, Kinepolis…
Vrijdag 21 april tot en met zaterdag 6 mei


Het Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Leuven geworden. Naar goede traditie staan de meest spraakmakende films uit het Afrikaanse filmlandschap in de kijkers. Kom deze gevarieerde selectie films zelf bewonderen op allerlei verschillende locaties in Leuven. Een vernieuwende, eigenzinnige en intrigerende kijk op Afrika verzekerd! Ontdek de volledige programmatie hier.

Prijs: Je kan voor afzonderlijke vertoningen tickets kopen, variërend van €5 tot €11, maar een All-In Filmpas voor het festival is het voordeligst en kost maar €25.

Students in Concert - Concertzaal LUCA campus Lemmens
Dinsdag 25 april, 20u


Het mooiste aan muziek studeren is voor veel studenten aan LUCA School of Arts het delen van hun kunsten met anderen. Je kan daarom gratis van hun talent komen genieten in dit uiteenlopende programma voorzien door studenten uit het brede aanbod aan muziekopleidingen. Van klassiek tot jazz, van solo tot combo, allemaal met evenveel passie. Laat je verrassen en moedig deze studenten aan om vaker op te treden voor publiek.

Gratis

TRES Expo: openingsfeest en vernissage - OPEK
Woensdag 26 april, vanaf 18u30


Maandenlang samen zoeken en creëren, om dan te mogen exposeren. Dat doen de duo’s van TRES: de ene een jongere uit de jeugdhulp, de andere een kunstenaar. In dit project komen zo twee heel aparte werelden met elkaar in aanraking. Benieuwd naar wat daar zoal uit is gekomen? Kom dan zeker langs op de vernissage van TRES 2023! Je kan er genieten van de creaties én van een hapje of drankje. Wie dit openingsfeest moet missen, kan de expo nog tot 10 mei bezoeken.

Gratis

Powered by Labrador CMS