CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 20 mei tot 2 juni

Ze zijn zo snel vervlogen, de weken der semesters. Wanneer de blokverveling toeslaat en je merkt dat je alleen nog maar uit je raam kunt (cul)turen, is het maar beter om je hoofd met de schone kunsten te vullen. Ten laatsten male dit jaar bieden we je daarom weer zes culturele aangelegenheden.

Gepubliceerd

Slotavond IFTf - Grote Aula
Dinsdag 21 mei, 19u30

Veto recenseerde de afgelopen weken de toneelstukken van alle deelnemende kringen, maar het summum van het Interfacultair Theaterfestival (IFTf) is ongetwijfeld de slotavond, waar de jury de meest ongelooflijke voorstellingen de hemel in zal prijzen. Als je naar een IFTf-voorstelling bent geweest, is dit een mooie kans om nog eens volledig ondergedompeld te worden in de theatersfeer.

Gratis

Lara Barsacq: Ida Don't Cry Me Love - STUK Soetezaal
Donderdag 23 mei, 20u

Een eeuw na de legendarische performances van de grandioze danseres en feminist Ida Rubinstein, vieren Lara Barsacq en twee dansers haar nagedachtenis. Een lofzang aan poëzie en dans, aan de durvers, aan dans als modus van zelf(her)uitvinding en bovendien een fascinerend feministisch manifest.

 Prijs: 24 euro, cultuurkaart 20 euro

Willem Ardui - Het Depot
Vrijdag 24 mei, 20u

De zanger/producer van Blackwave heeft – eindelijk! – een soloalbum uitgebracht. In contrast met de energieke knallers die Blackwave brengt is Oevers veeleer ingetogen en emotioneel. Een reflectie van de ziel, zo je wilt.

Prijs: 14 euro

Theater Malpertuis: Varkensstal - OPEK
Zaterdag 25 mei, 20u

Op basis van Porcile, de gelauwerde tekst van de al even gelauwerde Italiaanse dichter en cineast Pier Paolo Pasolini, brengt Theater Malpertuis het verhaal van Julian. Hij is jong, net volwassen, en verzet zich als geen ander tegen de gevestigde orde. Maar hoe lang kun je een dwarsligger zijn? 

Prijs volgens het pay what you can-principe:  10 - 16 - 20 - 22 - 25 euro

Voorrang van Links: De tafel van Hannah Arendt - STUK Auditorium
Woensdag 29 mei, 20u

Filosofe Hannah Arendt vond dat de publieke ruimte zou moeten verhinderen dat we 'over elkaar heen struikelen'. Vanuit de invalshoek van het willen cultiveren van een open debat organiseert Voorrang van Links, een denkgroep opgericht door Mohammed Ridouani, een gespreksavond over polarisatie, verbinding en middenveldsorganisaties.

Gratis

STUK - EINDFEEST
vr 31 mei, 19u

Als je jezelf na een weekje blokwerk wilt belonen met een minifestival in het midden van de stad ben je bij STUK's jaarlijkse eindfeest op 31 mei. Alles van een barbecue en een schlagerparade tot filmvertoningen en twee concerten, in en rond het binnenplein van het kunstencentrum.

Prijs: 15 euro, 11 euro

Powered by Labrador CMS