CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 22 april tot 5 mei

Na de paasvakantie zijn alle studenten teruggekeerd naar Leuven, en daarmee ook het culturele leven. Onze cultuurredactie tipt zoals steeds zes hoogtepunten. 

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Miaux Carnival Of Souls - Cinema ZED STUK
Woensdag 24 april, 20u30

Miaux geeft een nieuwe dimensie aan de film Carnival of Souls. Die film neemt je mee in het verhaal van een vrouw die als enige een auto-ongeluk overleeft, met en reeks mysterieuze gebeurtenissen als gevolg. De synthesizer-componist uit Antwerpen speelt live haar nieuwe sound­track bij deze psychologische thriller uit 1962. Ze vervangt kerkorgels door analoge synthesizers en creëert zo een intiem filmconcert vol mysterieuze en melancholische muziek. 

Prijs: 16 euro, cultuurkaart 12 euro

Depot Café presents Aarde aan Daan - Het Depot
Woensdag 24 april, 20u

Kleurrijk, dromerig, indiepop en contemplatieve teksten. Dat is Aarde aan Daan in een notendop. De band neemt je mee op ontdekkingsreis door de Nederlandse taal. Hun liefde voor literatuur vind je duidelijk terug in de muziek, die varieert van heel ingetogen en klein tot euforisch en groot. Ze stellen hun debuut-ep De Situatie voor in Het Depot.

Gratis

Druk in Leuven
Van vrijdag 26 april tot en met zondag 28 april

De tweede editie van het woord- en boekenfestival Druk in Leuven staat voor de deur! Het is een weekend vol workshops, interviews, expo's en meer. Je kan poëzie leren schrijven, je eigen cover ontwerpen of een van de talloze boekvoorstellingen bijwonen. Het festival wordt geopend met een literaire roast van Herman Brusselmans. Voor de gelegenheid leggen Saskia De Coster, Amir Bachrouri en Humo-journalist Jeroen Maris hem het vuur aan de schenen.

Gratis

Afrika Filmfestival Fashion show - 30CC
Zaterdag 27 april, 14u

Creativiteit, authenticiteit, eigenzinnigheid en diversiteit. Dat staat centraal in de modeshow van het Afrika film­festival. Ze geven jonge Afropeaanse ontwerpers de kans om hun werk tentoon te stellen. Onder begeleiding van aanstormend muzikaal talent presenteren de modellen de nieuwe creaties. Verwacht je aan een Afrikaanse middag vol kunst, stijl, mode en muziek.

Prijs: 6 euro

Kunstroute Leuven
Zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei

Altijd al eens willen weten hoe kunst gemaakt wordt? Dan is dit je kans! 38 kunstenaars verwelkomen je in hun atelier. Ze laten hun werk zien en vertellen hoe hun kunstwerken tot stand komen. De kunstenaars beantwoorden al je vragen en geven je de tips and tricks van het vak. Ontdek zo samen met je vrienden het ruime kunstige aanbod in Leuven en omstreken.

Gratis

Open Mic - Het Depot
Woensdag 1 mei, 20u

Al je oude playlists beu en op zoek naar nieuwe muziek? Dan is de Open Mic dé kans om nieuw muzikaal talent te ontdekken! Het Depot biedt aanstormend talent een podium waar alles kan en alles mag. Verwacht je aan een avond met verschillende genres, stijlen, creativiteit en talent. Kortom, een mix van alles. Heb je zin om zelf op het podium te staan? Inschrijven kan nog tot vrijdag 26 april.

Gratis

Powered by Labrador CMS