CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 25 maart tot 7 april

De lente begint zich langzaam van haar betere kant te tonen, dus je kunt terug je kot uit en de weidse culturele wereld in. Mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte opvoering of expo: vrees niet! We hebben hier zes frisse muziek-, theater- en kunsttips voor je klaargezet.

Gepubliceerd

ALIAS — M Leuven
Van vrijdag 15 maart tot en met zondag 1 september

Het is een fenomeen dat we in de kunsten steeds vaker tegenkomen: fictieve kunstenaars. Dat zijn volledig uitgebouwde personages met een eigen identiteit, geschiedenis en motivatie — en die hoeft niet overeen te komen met de oorspronkelijke vormgever. Wat drijft kunstenaars om zulke alter ego's te creëren? Welke strategieën gebruiken ze daarvoor? Kom het te weten in de expo ALIAS te weten.

Prijs: 5 euro, gratis met cultuurkaart

Open Studio's — BAC ART LAB
Woensdag 27 maart, van 16u tot 23u

Het BAC ART LAB, een werkplaats voor hedendaagse kunst aan de KU Leuven, opent op woensdag 27 maart haar deuren voor het brede publiek. De veertien artists-in-residence stellen hun studio's open en trakteren ons als toeschouwers op kleine performances en showcases. Daarenboven wilt het BAC ART LAB een plaats innemen in de doorsnede van kunst en wetenschap. Ze staan aan de voorhoede van nieuwe vormen van (kunst)onderwijs, en presenteren de resultaten daaromtrent ook die woensdag.

Gratis

Muzikale lezing Tomas Serrien — STUK Soetezaal
Zaterdag 30 maart, 20u

In het kader van het Feest van de Filosofie geeft muzikant en muziekfilosoof Tomas Serrien een prikkelende lezing over hoe orde en chaos in de muziek en ons luistergedrag weerspiegeld worden. Onder begeleiding van livemuziek staat hij stil bij de culturele en biologische redenen waarom ons een liedje bijvoorbeeld druk of juist rustig in de oren klinkt.

Prijs: 10 euro, 6 euro met cultuurkaart

2 Years Dub Unit #9 — Het Depot
Zondag 31 maart, 23u

Dub Unit, de gelauwerde reggae- en dubavond in Het Depot, is aan zijn negende editie toe, en het wordt er weer eentje om op los op te gaan. Al twee jaar staat het samenwerkingsproject met Kingstep op de radar van fans van het genre. Ditmaal op de line-up staat onder andere het Britse soundsystem Freedom Masses. Neem oordopjes mee: de bassen zullen zeker en vast daveren.

Prijs: 14 euro, 12 euro met cultuurkaart

(v) — 30CC/Schouwburg
Woensdag 3 april, 20u

Elf jaar geleden viel de theatervoorstelling Heimat enorm in de smaak bij publiek en recensent. Regisseur Freek Vielen stelde de ouders en grootouders van de acteurs bloot aan een spervuur van prangende vragen, à la: 'Is het leven geworden zoals u gehoopt had?' Nu is Nieven terug met (v): even persoonlijk en teder, waarbij hij diezelfde vragen door vijf actrices aan hun moeders laat stellen, in de zoektocht naar antwoorden op de vraag: hoe te leven?

Prijs: vanaf 11 euro

Lightparticles inc. — 30CC/Schouwburg
Zondag 14 april, 14u of 16u30

Adolphe Appia schreef ooit: 'Wat de partituur voor de muziek is, dat is het licht voor het theater'. Lightparticles inc. is een theatervoorstelling waarin licht regisseur, hoofdrolspeler en scriptschrijver is; licht maakt uiteindelijk dingen zichtbaar. Met een koffertje vol lampen van alle soorten en maten brengt Gilles Polak een dramaturgie van het licht. Welk effect heeft het bombarderen van een bühne met licht, en het dan plots wegnemen? Hoe werkt kleur in op onze perceptie? Polak beantwoordt.

Prijs volgens het pay what you can-principe: 20 - 17 - 14 - 10 - 7 euro

Powered by Labrador CMS