CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 26 februari tot 10 maart

Het semester is terug begonnen en de lessenroosters zijn weer eens hectisch door elkaar geschud. Niets beter dan een stevige portie culturele aangelegenheden om de sleur van alledag te doorbreken. We geven je alvast een paar tips mee.

Gepubliceerd

Young Poets Society x ITHAKA - Zwartzusterklooster
Woensdag 28 februari, 20u

LOKO's gratis cultuurfestival ITHAKA levert voor de tweede keer een platform aan de Young Poets Society. Dat biedt prikkelende performances, afgewisseld met de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere studenten die geïnteresseerd zijn in cultuur. Als je iemand zoekt om zo nu en dan eens mee naar het theater te gaan, door het museum te kuieren of diepgaande gesprekken over literatuur mee te voeren, zit de kans er dik in dat je die hier tegenkomt!

Gratis na inschrijving

The Very Last Northern White Rhino - STUK
Donderdag 29 februari, 20u30

Van de noordelijke witte neushoorns resten er nog maar twee exemplaren, en het zijn allebei vrouwtjes. Hun dagen als soort zijn dus geteld. The New York Times-verslaggever Sam Anderson trok naar Kenia om die twee neushoorns, volledig onbewust van hun lonkende uitsterving, in beeld te brengen. Op basis daarvan maakte Gastón Core in samenwerking met danser Ouloy een dansvoorstelling: een wervelwind van kalmte temidden een wervelwind van chaos, met invloeden uit de Afrikaanse en urban dans.

Prijs: 16 euro, cultuurkaart 12 euro

9,6 (een verweer) - 30CC/Schouwburg
Donderdag 29 februari, 20u

Onder bonzende ritmes weet regisseur Stijn Devillé van het Nieuwstedelijk een krachtig staaltje klimaatactivisme op het podium te brengen. Centraal staat de kracht van de stem: Sara Vertongen brengt via slam poetry en spoken word een solo die barst van ritme en energie. Let wel: deze voorstelling is niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn aan snel flitsend licht.

Prijs volgens het pay what you can-principe:  25 - 22 - 20 - 16 - 10 euro

Artist Talk: Anna van der Ploeg - Museum M
Zondag 3 maart, 15u

De Zuid-Afrikaanse Anna van der Ploeg, artist in residence in M Leuven, maakte onlangs speciaal voor het Leuvense museum een nieuwe reeks sculpturen. Tot en met drie maart kun je die gaan bekijken, en op de finissage op drie maart zelf kun je haar over haar eigen werk horen spreken. Ook aan de muzikale wensen zijn voldaan: je kunt na afloop luisteren naar een gespecialiseerde versie van Britse componist Charlie Ushers werk Mixed Feelings, geïnspireerd door gesprekken tussen de twee kunstenaars.

Gratis

Boterhammen in de Schouwburg - 30CC/Schouwburg
Donderdag 7 maart, 12u

Roman D'Hondt is gitarist en student aan het LUCA Jazz. In samenwerking met 30CC zette hij een project op poten om medestudenten op laagdrempelige wijze van muziek te laten genieten. Een rijkelijk gevuld jazz- en funkrepertoire vult op donderdagmiddag de foyer van de schouwburg, en D'Hondt nodigt je van harte uit om je brooddoos mee te nemen en je oren te doen genieten

Gratis

In gesprek met Michèle Matyn - SLAC
Donderdag 7 maart, 19u

Nadat je 's middags boterhammen in de schouwburg hebt gegeten kun je naar een lezing van Michèle Matyn gaan luisteren. De Antwerpse fotografe, beeldhouwster en installatieartiest produceerde al een veelzijdig œuvre. Ze verkent in haar werk de manier waarop mythen, folklore en tradities ontstaan en hoe we mensachtige kenmerken toewijzen aan natuurlijke verschijnselen. Voor fans van analoge fotografie is deze talk zeker aan te raden: Matyn vindt de polaroid een belangrijk medium.

Gratis

Powered by Labrador CMS