CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 27 februari tot 12 maart

De winter loopt stilaan op zijn einde. De eerste zonnestralen komen door de wolken en het is niet meer donker om vijf uur. Het ideale moment dus voor een uitje om nog eens een mooie portie cultuur op te snuiven!

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

The Fabelmans - Cinema ZED
Van woensdag 22 februari tot donderdag 16 maart


Sinds 22 februari schittert een nieuwe Steven Spielbergfilm in de zalen van Cinema ZED. Spielberg heeft een gigantisch repertoire aan epische en innovatieve films, dat reikt van bloeddorstige haaien en buitenaardse wezens tot oorlogsdrama’s en musicals. Toch wachtte hij tot nu om zijn eigen verhaal te vertellen. The Fabelmans, genomineerd voor maar liefst zeven Oscars, is een coming-of-ageverhaal over de jonge cinefiel Sammy Fabelman en zijn familie. Het verhaal is deels gebaseerd op Spielbergs eigen jeugd en is zijn meest persoonlijke film tot nu toe.


Filmliefhebbers die eerder van iets ingetogeners houden, kunnen tussen 7 en 12 maart ook naar het prachtige Aftersun van de Schotse regisseur Charlotte Wells gaan kijken. De film toont een zomervakantie van de jonge Sophie en haar vader, die worstelt met zichzelf, als een herinnering die uitmondt in het heden.


Prijs: 11 euro

9 euro met ZED-Studentenkaart, 8 euro met cultuurkaart

Infinite Dances - Grote Markt
Maandag 27 februari, 17u55


Wie op zoek is naar wat warmte in een moeilijke periode kan op maandag 27 februari op de Grote Markt gaan kijken naar Infinite Dances van choreograaf Michiel Vandevelde. Deze dans staat in teken van rouw en vormt een herdenkingsritueel voor zij die nood hebben aan wat troost of comfort. Mocht het nu niet in je agenda passen, kan je ook een andere keer gaan, gezien de voorstelling op de laatste maandag van elke maand bij zonsondergang plaatsvindt.


Gratis

RAUW! - Het Depot
Donderdag 2 maart, vanaf 21u30


Hou je van hiphop of ontdek je graag iets nieuws? Op de eerste donderdag van elke maand kan je ‘s avonds gratis gaan luisteren naar een open mic voor jonge hiphop artiesten in Het Depot. Het open stage-evenement is een collaboratie van meerdere organisaties en artiesten, maar laat de rest vooral over aan de jongeren zelf. Het belooft alvast een entertainende avond te worden!


Gratis

De Bastaard - 30CC/Minnepoort
Donderdag 2 maart, 20u


In de hooggeprezen voorstelling De Bastaard vertelt Rashif El Kaoui over de reis die zijn vader van Marokko naar België maakte en tast hij naar zijn eigen plaats in het hier en nu. Op donderdag 2 maart kan je de voorstelling zien in de Minnepoort. De voorstelling om 13u30 is al uitverkocht, maar voor de voorstelling van 20u kan je nog een ticketje bemachtigen!


Prijs: pay what you can

(tussen 8 en 20 euro, suggestieprijs 16 euro)

Vorklift + Alex Lesage - 30CC/Schouwburg
Donderdag 9 maart, 19u30


Voor wie nog meer zin heeft in live muziek, organiseert INUIT op 9 maart twee opeenvolgende concerten. Vorklift, een muzikaal trio dat inspiratie vindt in verschillende genres, treedt op om 20u. Om 21u15 is het de beurt aan Alex Lesage, een muzikant die onder andere werkt met improvisatie en in wiens werk je genres als electro, hiphop en jazz kan terugvinden. Vanaf 19u30 ben je dus welkom in de foyer van de Stadsschouwburg om je oren voor een avond onder te dompelen in unieke en genreoverstijgende klanken.


Gratis

Art Bass - OPEK
Zaterdag 11 maart, 14u


Ook dit jaar organiseert Bazart Leuven het kunstfestival Art Bass. Op zaterdag 11 maart kan je er doorheen de namiddag komen genieten van muziek en kunst en kan je deelnemen aan workshops en andere activiteiten. Bij de duurzaamarkt kan je terecht voor allerlei duurzame en tweedehands spullen. Als je eerder iets zoekt om je kot mee op te fleuren, is er bij de Plantenbar de mogelijkheid om goedkoop planten te kopen van andere plantenliefhebbers of zelfs planten te ruilen. Voor ieder wat wils dus!


Prijs: 4 euro

Powered by Labrador CMS