CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 27 maart tot 16 april

Blijf jij in de paasvakantie in Leuven en heb je zin om wat leuks te doen? Dan is hier voor jou een selectie van verschillende unieke evenementen!

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Open studio's - BAC ART LAB
Woensdag 29 maart, van 16u tot 23u


Eind maart krijg je de kans om verschillende getalenteerde breinen aan het werk te zien in het kunstlab van de KU Leuven: BAC ART LAB. 21 kunstenaars openen hun atelierruimtes, waar jij uitzonderlijk eens kan binnenkijken. Je zal blootgesteld worden aan kunst in alle vormen en kleuren. Ga mee genieten!

Gratis

Plantenruildag - Abdij van Park
Zondag 2 april, van 14u tot 17u


Jawel je leest het goed: een evenement om planten te ruilen! Verzamel de planten die je al wat beu bent gezien en geef ze een nieuw leven. Met de nieuwe planten die je ervoor in de plaats krijgt, fleur je je kot zo weer op. Tip: neem wat stekjes mee. Misschien kan je die wel ruilen voor een grotere plant!

Gratis

Boetiek Sympathiek - Hal 5
Donderdag 6 april, van 13u tot 17u


Ga mee met de mode in Leuven en koop tweedehands! Naast de vele vintage shops kan je in Leuven ook maandelijks terecht bij Boetiek Sympathiek in Hal 5. Daar komen vrijwilligers van het Herstelhuis samen om een gezellige boetiek op te zetten voor ieder die een nieuw kledingsitem zoekt voor een klein prijsje. De opbrengst gaat integraal naar hun werking.

Gratis

Dub Unit #5: 1 year Dub Unit - Het Depot
Zondag 9 april, vanaf 22u


Nood aan ontspanning na een druk paasdiner? Dan kan je bij Dub Unit terecht. Kingstep en Het Depot organiseren voor de vijfde keer die reggae-dub avond. Aba Shanti-I, Mostec en Kingstep Sound laten hun muziek door het machtige Kingstep Sound System knallen.

Prijs: €17

€15 met cultuurkaart

De Brabantse Pijl - Ladeuzeplein
Woensdag 12 april, startschot om 12u30


Naar goede gewoonte start De Brabantse Pijl op 12 april in hartje Leuven. De tour gaat verder helemaal tot in Overijse waar de renners de ene kuitenbijter na de andere trotseren. Na 205 kilometer en 24 hellingen kennen we de opvolger van Magnus Sheffield.

Gratis

Lo Rock Festival - Scouts Boven-Lo
Zaterdag 15 april, van 14u tot 24u


Om de paasvakantie goed af te sluiten kan je terecht in Kessel-Lo (vijftien minuutjes fietsen vanuit Leuven) voor een heerlijk ééndaags festival. Bij scouts Boven-Lo kan je genieten van een lekker drankje, de frisse buitenlucht en hopelijk ook de stralende zon. En dat allemaal terwijl je naar verschillende artiesten luistert. Koop je ticket op voorhand en in groep voor een voordelige prijs!

Prijs: €8 in voorverkoop, €7 bij een groepsaankoop

€12 aan de kassa

Powered by Labrador CMS