CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 28 november tot 11 december

Vermijd gênante situaties. Wees mee met wat er de komende twee weken aan de culturele hand is. Lees de cultip.

Gepubliceerd

Infinite Dances – Grote Markt Leuven
Maandag 28 november, 16u10


'Dance me to the end of love', zong Cohen. Zelfs nadat je geliefden zijn heengegaan hoeft de dans niet te stoppen, zo bewijzen de Infinite Dances. Dansers dansen onder leiding van choreograaf Michiel Vandevelde elke laatste maandag van de maand ter herinnering aan al wie we missen. Geïntrigeerd door dit mysterieuze dansritueel? Ga rond 16u eens piepen op de Grote Markt.


Gratis

WITVROUW – Het Depot
Maandag 28 november, 20u


Voor wie leeft voor die funky groove, danst op jazz of geniet van improvisatie en blues. Voor wie geen rooie cent meer heeft, maar toch snakt naar wat muzikale vernieuwing in het leven: ga gewoon naar WITVROUW kijken. De vierkoppige band leerde elkaar kennen via het Leuvense Lemmensinstituut en doet nu eens aan Michael Kiwanuka, dan weer aan Taxiwars denken. Had ik al gezegd dat het gratis was?


Gratis

Kortfilmfestival Leuven – Cinema ZED
Vrijdag 2 tot zaterdag 10 december


Denk aan Lukas Dhont, van wie Close nu in de zalen schittert. Of aan Robin Pront, die met Zillion furore maakt. Beiden passeerden nog als jong talent op het Kortfilmfestival in Leuven. Zin om het talent van de toekomst te ontdekken? Van 2 tot 10 december host Cinema ZED opnieuw kortfilmmakers van allerlei allure die het in verschillende competities (fictie, animatie, docu, …) tegen elkaar opnemen. Kies een competitie naar je smaak, kijk een vijftal kortfilms en stem voor je favoriet. Het programma vind je hier.


Prijs: 9,5 euro, 7 euro met cultuurkaart

Open Mic - Het Depot
Woensdag 7 december, 20u


Klokslag acht uur wagen ze zich eraan. De soundcheck is achter de rug, het moment van de waarheid aangebroken. Een divers clubje muzikanten beweegt zich richting het podium: de singer-songwriters grijpen hun kans om met hun tot nu toe onbekend talent Leuven van zijn sokken te blazen. Elke artiest krijg twee nummers om het publiek te overtuigen. Waan jezelf de jury van Got Talent en geniet van een ongetwijfeld verrassende avond.


Gratis

Japan's Book Donation to the University of Louvain (Expo) - Universiteitsbibliotheek
Tot zondag 15 januari, elke dag van 10u tot 17u


Smacht je er ook al jarenlang naar om je onder te dompelen in het Japan van de jaren 1920? Spits je oren, want een unieke kans doet zich voor! Maak kennis met Japanse mode, bordspelen en vooral magnifiek geïllustreerde werken en boeken.


Nadat de Eerste Wereldoorlog de universiteitsbibliotheek als een hoop kolen had achtergelaten, doneerde Japan duizenden boeken, enkele kunstwerken en een hoop kaarten aan de universiteit. Niet enkel uit vriendschap met België, maar ook om de Japanse cultuur te verspreiden als deel van een campagne om zichzelf een prominente plaats te geven in de wereldorde. Geprikkeld door wat dit ambitieuze land bezielde? Hier kun je alvast wat topstukken bekijken.


Gratis voor KU Leuven studenten
Prijs voor andere studenten: 5 euro

Lichtparcours (un)Holy Light – 5 locaties in Leuven
Zaterdag 10 tot zondag 18 december, tussen 17 en 21u


Lichtgeraakt? Negen dagen lang heb je de kans om te genieten van vijf lichtkunstwerken die Leuven wat doen oplichten in deze donkere tijd. Doorheen de stad gebruiken de kunstenaars de vroeg invallende nacht om je verwondering telkens op een andere manier te prikkelen. Ideaal als studiepauze of als remedie tegen die winterdip!


Gratis

Powered by Labrador CMS