CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 30 oktober tot 12 november

Film, muziek, theater: in Leuven kan je het allemaal beleven. In deze CulTip ontdek je enkele culturele activiteiten die je studentenstad de komende twee weken te bieden heeft.

Gepubliceerd

Docville presenteert: Planet B met nagesprek - Cinema Zed Vesalius
Woensdag 1 november, 19u30

Het coming-of-age verhaal Planet B gaat op 1 november in première in Cinema Zed Vesalius. De film volgt het verhaal van twee jonge tieners die proberen op te groeien in een zelfvernietigende wereld. In het kader van het documentaire filmfestival Docville leidt directeur Frank Moens na de film een panelgesprek in goede banen. 

Prijs: 11 euro, cultuurkaart 9 euro

Clubavond Centah #3 - Het Depot
Zaterdag 4 november, 22u

Leef je uit tijdens een clubavond vol futuristische sounds. Centah is een samenwerking tussen Het Depot en de Brusselse dj Blck Mamba die mee de line-up samenstelt, maar ook zelf draait. De dj-booth wordt in het midden van de zaal geplaatst, zodat het publiek eromheen kan dansen.

Prijs: 12 euro

Dansvoorstelling Ultra - STUK
Woensdag 8, donderdag 9 en zaterdag 11 november, 20u30

Choreograaf Reut Shemesh en productiehuis fABULEUS creëerden samen met tien jongeren een dansvoorstelling die draait rond de rol van de man in onze veranderende tijden. De jongeren laten gedurende de voorstelling hun 'mannelijke' energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. De voorstelling geeft een portret weer van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

Prijs: 16 euro, cultuurkaart 12 euro

Tentoonstelling This Is Us - M Leuven
Van zondag 1 oktober tot zondag 18 februari

Voor het eerst bundelen de vier grootste Vlaamse musea voor hedendaagse kunsten hun krachten. In samenwerking met musea M HKA, S.M.A.K., Mu.ZEE en M Leuven, creëerde curator Fabian Flückiger een tentoonstelling rond het thema 'de artistieke leeromgeving'. De tentoonstelling toont hoe de Vlaamse kunstcollecties onze hedendaagse samenleving weerspiegelen en wat je daar als toeschouwer uit kan leren.

Prijs: 6 euro

Dead ladies show #10 - 30CC/Wagehuys
Woensdag 8 november, 20u

Het internationale literatuurhuis Passa Porta en het cultuurcentrum 30CC proberen enkele straffe vrouwen uit het verleden weer tot leven te blazen tijdens de 'Dead ladies show #10'. Dit muzikale verhaal belicht vier vrouwen die tijdens hun leven werden miskend of vergeten dreigen te worden na hun dood.  

Prijs volgens het pay what you can-principe: 8 - 10 - 12 - 14 - 16 euro

Boterhammen in de Schouwburg - 30CC/Schouwburg
Donderdag 9 november of dinsdag 21 november, 12u

Zin om je alledaagse refter eens te vervangen door een culturele middagpauze? In de stadsschouwburg van Leuven kan je tijdens je lunch genieten van livemuziek en dj-sets. Op 9 november verwelkomt de schouwburg jazzstudent en gitarist Roman D'hondt. Wie op 21 november te gast is, blijft voorlopig nog een verrassing.

Gratis

Powered by Labrador CMS