CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 6 tot 19 mei

Héél voorzichtig — durven we het eigenlijk al te benoemen? — naderen de laatste lesweken. Om Rilkes Herbsttag te parafraseren: wie nu achterloopt, kan een hart onder de riem gebruiken. Als je tussen wanhopige inhaalmanoeuvres wat culturele verfrissing kan gebruiken biedt Veto zoals steeds zes mooie tips.

Gepubliceerd

Vrij op 8 mei — OPEK
Woensdag 8 mei, 20u

Op 8 mei stellen theaters doorheen heel het land hun deuren open voor een cultureel programma ter herdenking van de verzetsstrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de Duitse bezetting. Met Stijn Devillé als host passeert een breed scala aan sprekers, auteurs en theatermakers de revue.

Prijs volgens het pay what you can-principe: € 0 - 6 - 8 - 10 - 12 - 18

Cirkl Festival
Van vrijdag 10 tot zondag 12 mei

Voor de zevende maal organiseren 30CC en circuswerkplaats CIRCLABO in samenwerkingsverband een spetterend circusfestival. Drie dagen lang geniet je van kwalitatieve en gevarieerde interdisciplinaire circusvoorstellingen: van acrobatiek onder begeleiding van cellomuziek tot poëzie die op een Rad Des Doods op tien meter hoogte wordt voorgedragen.

Tickets en info op cirklcircus.be

Stilleven in houtskool — STEK Workplace
Zondag 12 mei, 13u

Collectief Bric-à-brac organiseert een gratis workshop houtskooltekenen voor absolute beginners. Gezellig samenkomen staat centraal in dat gebeuren: ook als je niet van plan bent om te tekenen kun je een theetje komen drinken of babbelen met de aanwezigen. Samen construeren de deelnemers een groot stilleven. Al het materiaal is voorhanden, enkel het voorwerp voor in de compositie breng je zelf mee.

Vrije bijdrage

Soldaat van Aken — OPEK
Van donderdag 16 tot zondag 19 mei

Theatermaker Adriaan van Aken had een vader. Lode wou de oorlog niet in, werd huisvader, tegen de stroom in. Eén van de beste huisvaders van ons land, nota bene. Adriaan verkent al interviewende in een nature versus nurture-gesprek via zijn vader het thema 'rollenpatronen'. De vijfsterrenrecensie van de Volkskrant spreekt boekdelen over deze voorstelling. Haast je, want de tickets zijn beperkt.

Prijs volgens het pay what you can-principe: € 10 - 14 - 18 - 20 - 22

Emerging Sound 2024 — STUK Studio
Donderdag 16 mei, 19u

Bij kunstvoorstellingen denk je misschien niet onmiddellijk aan geluid. Toch is geluidskunst een van de boeiendste ontwikkelingen in de culturele wereld. Het STUK neemt je mee langs de installaties en performances van vier opkomende Belgische geluidskunstenaars, van driedimensionale accordions tot gemotoriseerde snaren en zingende mens-robothybrides.

Gratis mits reservering

Thank God It's Friday — 30CC/Schouwburg
Vrijdag 17 mei, 17u

Vrijdagavond, dat behelst iets gaan drinken met de vrienden. Twee dagen geen les staan immers voor de boeg, dat mag gevierd. Helemaal mooi meegenomen als je dan ook nog eens gratis en voor niets kunt genieten van een streepje cultuur voor de Schouwburg. Vanaf de zeventiende zet 30CC elke vrijdag een toog en twee tribunes op de stoep. Wat je te zien krijgt blijft tot het moment zelf een verrassing: zo ga je met een toffe performance het weekend in.

Gratis

Powered by Labrador CMS