CULTIP ONZE SELECTIE

Je culturele kalender van  tot 2 tot 13 oktober

Nu het academiejaar is begonnen, is het tijd om de cultuur van je (nieuwe) studentenstad eens op te snuiven. Lees hier wat Leuven de komende twee weken onder andere voor jou in de aanbieding heeft.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

COOL presents Kendra Morris – Het Depot
Dinsdag 3 oktober, 20u

Voor alle r&b- en soul-fans onder ons verwelkomt Het Depot singer-songwriter Kendra Morris. Ze stelt haar vijfde album I Am What I'm Waiting For voor op het podium van de Leuvense concertzaal.

Prijs: 12 euro, UiTPAS 2 euro

Kennis aan de Ketting - Universiteitsbibliotheek KU Leuven
Van vrijdag 6 oktober tot zondag 14 januari

Is fake news dan toch niet enkel een fenomeen van de 21e eeuw? Dat misinformatie en misleidende bronnen al in de 15e eeuw de ronde deden, ontdek je in Kennis aan de Ketting, een nieuwe tentoonstelling van de Universiteitsbibliotheek die deel uitmaakt van het Dieric Bouts Festival. Verruim je mediawijsheid vanaf vrijdag 6 oktober tot en met zondag 14 januari.

Prijs: 10 euro

Ligconcert – Abdij Keizersberg
Zondag 8 oktober, 14u30 of 16u30

Nood aan de ultieme ontspanning? Geniet van een rustgevende combinatie van muziek en droom weg tijdens een ligconcert op de Abdij Keizersberg, georganiseerd door 30CC. Laat alle prikkels uit het dagelijkse leven even achter je en vergeet zeker geen veldbed of ligmat mee te nemen voor de ultieme ervaring.

Prijs volgens het pay what you can-principe (8 - 10 - 12 - 14 - 16 euro)

KERMIS IN DE HEL 2023 – Manhattan
Zaterdag 7 oktober, vanaf 19u30

Het STUK en Not So Difficult verwelkomen samen op zaterdag 7 oktober een aantal (inter)nationale hiphopartiesten in het Manhattangebouw aan de Vaart. Ontdek er de Antwerpse muzikant en kunstenaar Youniss, de Leuvense rapper Dworfi, het Amerikaanse duo Prison Religion en de Jamaicaans-Amerikaanse rapper en kunstenaar Zebra Katz. De deuren openen om 19u30.

Prijs: 14 euro, cultuurkaart 10 euro

Komische Award Winning Film: When Pigs Have Wings - Campus Corso
Woensdag 11 oktober, 20u

Tijd voor een filmavond. Oxfam Wereldwinkel regio Leuven vertoont de film When Pigs Have Wings, die gaat over het leven van Jafaar, een Palestijnse visser uit de Gazastrook. Jafaar vindt na een zware storm een varken terug in zijn vissersnet. Hij wil zo snel mogelijk van het dier af en verkoopt het. Of dat een slimme zet was kom je te weten op woensdag 11 oktober op Campus Corso om 20 uur.

Vrije gift

Fototentoonstelling 'Aan tafel' - De Bib Leuven Tweebronnen
Van zaterdag 28 september tot woensdag 25 oktober

Griet Van Wesemael vertelt met haar fototentoonstelling 'Aan tafel' de verhalen van kinderen uit het opvangcentrum van Broechem. Aan de hand van de lievelingsgerechten van de kinderen weerspiegelt ze de verhalen over hun vlucht uit hun thuisland en hun leven nu. Nog te bezichtigen tot en met 25 oktober in de Bib Leuven Tweebronnen.

Gratis

Powered by Labrador CMS