VETO'S PLAYLIST ONZE SELECTIE

Onze muzikale aanraders van oktober

Elke maand selecteert onze cultuurredactie zes nieuwe nummers uit een wirwar van playlists, radiogolven en TikTok-hypes. Ontdek hieronder onze aanraders uit oktober. Je vindt ze ook in onze Spotify-playlist.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Froukje – Houden Van Mij

Eerder dit jaar konden we Froukje nog zien schitteren op de podia van Rock Werchter en Pukkelpop. Daar pakte ze het publiek in met haar aanstekelijke nummers, waaronder het lockdownanthem Ik Wil Dansen. In haar nieuwste single Houden van mij ruilt ze die dansbare beats in voor een meer ingetogen sound. De Nederlandse zangeres toont zich van haar meest kwetsbare kant. Froukjes debuutalbum Noodzakelijk Verdriet komt uit op 12 januari.

Ão - More

Wie de afgelopen maanden naar Radio 1 geluisterd heeft, ving waarschijnlijk al een paar singles op van deze Portugees-Belgische band. Met hun eerste langspeelplaat Ao Mar — 'naar de zee' — breiden ze die popachtige nummers uit met zwoele soundscapes. Ão (uit te spreken als een nasale 'aaw') mengt indie met elektronica. Daarbovenop gieten ze een heerlijk sausje van Brenda Corijns Engelse en Portugese teksten overheen. Wie de band live wil horen kan op 10 november in Het Depot terecht, waar ze tot voor kort artist in residence waren. Bovendien namen ze dit album daar gedeeltelijk op.

Black Pumas – Angel 

Het gloednieuwe album Chronicles Of A Diamond, dat op 27 oktober uitkwam, werd met veel enthousiasme onthaald. Het duo achter Black Pumas bracht hiermee opnieuw een kwaliteitsvol soulalbum uit. Naast de singles More than a lovesong en Mrs. Postman zijn er nog enkele absolute parels te ontdekken op het album. Zo word je op Angels helemaal meegesleept door Eric Burtons prachtige stem. Wie graag live wil genieten van het nieuwe album kan op 16 maart 2024 terecht in Vorst Nationaal.

Westside Gunn, JID, Conway the Machine & Cartier A Williams - Mamas PrimeTime

Westside Gunn is terug van nooit weggeweest met zijn nieuwe album And Then You Pray For Me, naar eigen zeggen het laatste voor de nabije toekomst. De rapper uit Buffalo, New York schrijft samen met zijn halfbroer Conway the Machine, rapper JID en Cartier A Williams — zoals gewoonlijk werkt hij niet alleen — over het leven in de achterbuurten. Begeleid door de productie van Beat Butcha en Mr. Green transporteert hij je rechtstreeks naar de hood.

Compact Disk Dummies - fomo

Na het swingende There’s No Sex Without You dat eerder dit jaar uitkwam zijn de dummies er weer met een gloednieuwe single. Opnieuw brengt het duo een aanstekelijk nummer met een vleugje disco. Lang zal het niet meer wachten zijn op het derde album van de gebroeders Coorevits. Smeer de dansbenen al maar in, want op 25 november staan de Compact Disk Dummies in de AB. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april volgt De Roma.

Maruja - One Hand Behind The Devil

Al vanaf de eerste klanken van deze gloednieuwe single is het duidelijk: Maruja heeft niets van hun rauwheid noch van hun eclecticisme verloren sinds de release van hun eerste ep, Knocknarea. De brutale post-punkband uit Manchester staat al een tijdje op de radar van eenieder die de Britse underground scene een beetje volgt. Ze hebben naam en faam gemaakt door hun gewelddadige combinatie van saxofoons, gitaren en spoken word.

Vind onze maandelijkse aanraders terug in onze Spotify-playlist

Powered by Labrador CMS