VETO'S PLAYLIST ONZE SELECTIE

Onze muzikale aanraders van september

Elke maand selecteert onze cultuurredactie vijf nieuwe nummers uit een wirwar van playlists, radiogolven en TikTok-hypes. Ontdek hieronder onze aanraders uit september. Je vindt ze ook in onze Spotify-playlist.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Tom Odell - Black Friday

De Britse singer-songwriter Tom Odell, vooral bekend van zijn monsterhit Another Love, is al een tiental keren in België opgedoken. Zo zorgde hij voorbije zomer op Pukkelpop nog voor een iconisch meezingmoment. Nu komt hij weer met een sierlijke single. Zijn nieuwe nummer Black Friday bevat opnieuw de melancholie die zich in alle ballades van Tom bevinden.

David Kushner – Dead Man 

Opkomend popartiest David Kushner vond zijn succes op TikTok en slaat sindsdien geregeld toe met zijn nummers die op het hart slaan. Met zijn recente radiohit Daylight bewees Kushner weer dat zijn magische stem één van zijn grootste kwaliteiten is. Zijn nieuwste anthem Dead Man brengt zijn gitaarspel en lyrische kunsten mooi samen. Wie weet is het wel zijn volgende radiohit.

Charlotte Cardin – Feel Good 

99 Nights, het derde album van de pop-, elektro- en jazz-zangeres Charlotte Cardin verscheen nog maar een goede maand geleden, en toch heeft ze al een splinternieuwe single uit van een nog te verschijnen vierde album. In Feel Good gebruikt de Canadese opnieuw zowel het Engels als het Frans, wat het catchy nummer een zekere sexy mystiek geeft.

Citizen – When I Let You Down 

Als je van grunge en alternatieve rock houdt, is deze Amerikaanse band misschien wel iets voor jou. Citizen brengt binnenkort hun vijfde album Calling the Dogs Out uit, waarvan de band al een paar singles lanceerde, met als laatste When I Let You Down. Een nummer dat tegelijk dynamisch en euforisch is, en waarmee ze teruggrijpen naar hun post- hardcore roots. Calling The Dogs verschijnt op 6 oktober.

Declan McKenna – Nothing Works 

In zijn nieuwste single Nothing Works bespeelt de Londense indie-artiest Declen McKenna zoals gewoonlijk het muzikale landschap in zijn kenmerkende, absurde stijl. De boodschap van het catchy nummer? Niets werkt, tenzij je je ware zelf bent. Het nummer met invloeden uit de glam rock is de tweede single van het nieuwe album What Happened to the Beach?, dat verschijnt op 9 februari.

Vind onze maandelijkse aanraders terug in onze Spotify-playlist

Powered by Labrador CMS