RECENSIE IMPROVISATIETHEATER

Preparee loopt uit... in een bruisend spektakel

Preparees slotoptreden was een memorabel staaltje theaterspel en een buitengewoon succes.

Donderdagavond onderging Aula Vesalius een transformatie tot een ruimte waarin de tijd even leek stil te staan. Improvisatie, amusement en vreugde voerden de boventoon in Preparees slotvoorstelling Preparee Loopt Uit.

Gepubliceerd

Preparee Loopt Uit duidde op het thema van de avond: 'hardlopen'. Dat thema bleef als een rode draad aanwezig: door een intermezzo van hardlopers tijdens een sketch, tot opwarmingsoefeningen waarbij het publiek aangemoedigd werd om te 'rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan' en weer door te gaan à la Herman van Veen. 

De acteurs wisten het publiek te vermaken met een amusante voorstelling, passend bij de essentie van een uitvoering van Preparee. Het gezelschap gebruikte zoals steeds de suggesties van het publiek om originele scènes te creëren, die met een vleugje gekte tot stand kwamen.

Spierpijn van het lachen

Met haar aanstekelijke energie zette presentatrice Lore Beke de toon met vreugdevol gehuppel en sprongetjes. Om het publiek te betrekken en in de juiste stemming te brengen, werden enkele korte interactieve oefeningen gelanceerd, waaronder een stemopwarming. Het publiek participeerde vol enthousiasme, zo getuige de overvloed aan uitbundig gelach en hun humoristische suggesties. 

De synergie tussen de acteurs was voelbaar tot in het publiek

Een ludiek moment was toen er chocolade medailles werden uitgereikt aan acteurs en publiek, die door hun waardevolle bijdrage of prestatie als verdienstelijk werden beschouwd door het publiek. Zo ontvingen de lopers van het intermezzo medailles voor hun inspanning, evenals de presentatrice zelf. Als kers op de taart bracht een steen-papier-schaarwedstrijd in het publiek een golf van opwinding.

Het was opmerkelijk hoe de acteurs het improviseren van scenario's als iets moeiteloos deden lijken.

De synergie tussen de acteurs was ook voelbaar tot in het publiek: ze voelden zich duidelijk op hun gemak en amuseerden zich volop. De acteurs maakten optimaal gebruik van elkaars talenten en wisten precies in te spelen op de voorkeuren van het publiek. Is dat uiteindelijk niet waar improvisatietheater om draait?

Een briljante afsluiter

Het was opmerkelijk hoe de acteurs het improviseren van scenario's moeiteloos lieten lijken. Maar dat was niet alles. Naast de briljante uitvoeringen werd de ambiance versterkt door de indrukwekkende muzikale bijdrage van Michiel Wauters op de piano. De muziek, zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op elke sketch en suggestie, vervulde een cruciale rol in het scheppen van de perfecte sfeer.

De avond werd verrijkt door een opmerkelijke originaliteit die we in elke sketch konden terugvinden

Iedere sketch was origineel. Zo varieerden de onderwerpen van Kabouter Plop, die met de ingenieuze uitvinding van lichtgevende 'Lelly Kelly'-schoenen verscheen, tot een komische interpretatie van een rottende tandenfee. 

De voorstelling bood ons op de koop toe een intrigerende reflectie op hedendaagse thema's aan, waarbij zelfs de tweespalt tussen frituur en airfryer een verrassende wending kreeg. Preparee toonde met haar slotoptreden opnieuw een memorabel staaltje theaterspel. Het was dan ook een buitengewoon succes.Powered by Labrador CMS