satire> KU Leugen

BREAKING: Schender corona-maatregelen kiest het hazenpad

Een heuse klopjacht in Leuven vandaag. De politie zoekt met man en macht naar een hardnekkige overtreder van de corona-maatregelen, inmiddels geïdentificeerd als 'Paas H.'.

Gepubliceerd

Klokkengelui bracht vanochtend onze blauwe dienaars in staat van paraatheid. Een antropomorfe onverlaat zou gesignaleerd zijn in menig achtertuin, daarbij duchtig de regels aan zijn pootje lappend. Ooggetuige Ginette V.L. klapt uit de biecht: 'Het is altijd hetzelfde met die bruin beesten.'

Vooralsnog is H. niet gevat, maar de politie heeft wel verschillende bruikbare sporen. Zo zou de hanghaas her en der verpakt voedsel achterlaten. Vreemd, want knaagdieren eten helemaal geen chocolade. Inmiddels is de rust in de studentenstad deels teruggekeerd, al blijft er veel onbegrip over H.'s asociale gedrag. 'In deze tijden moeten we allemaal wat water in wijn veran… erbij doen, bedoel ik. Ook ik had vandaag een terugkeer naar het sociale leven in stijl gepland, maar stel die toch wijselijk nog even uit,' verzucht J.C., timmerman op rust.

Powered by Labrador CMS