nieuws> Vooralsnog geen app-versie

Elon Musk koopt Toledo

Na Twitter koopt Elon Musk nu ook Toledo, en belooft uitbreiding Toledo+. Rector Sels enthousiast: 'Meer budget voor het Patroonsfeest!'

Gepubliceerd

Miljardair Elon Musk is voortaan de nieuwe eigenaar van de digitale leeromgeving Toledo. Hij kocht het digitale platform over van de Associatie KU Leuven voor 80.081,35 euro.

Eerder dit jaar kocht Musk al sociaalnetwerksite Twitter. Hiervoor hoestte hij bijna 42 miljard euro op.

De goede oude Toledo?

Naast de huidige versie van Toledo zal vanaf academiejaar 2022-2023 ook Toledo+ beschikbaar worden voor studenten met aandelen in Tesla. Die site zal sneller werken en minder crashen dan de gewone versie, aldus Musk. Toledo+ zal ook beschikbaar zijn als app. De gewone Toledo zal vooralsnog geen app krijgen.

Volgens KU Leuven-Rector Luc Sels is de aankoop van Toledo een goede zaak. 'Met Elon Musk aan het hoofd wordt de kwaliteit van Toledo gegarandeerd. Met het budget dat vrijkomt kunnen we nog meer investeren in het patroonsfeest', vertelt de rector ons opgetogen. 'Bovendien is Toledo+ de perfecte stimulans voor studenten om hun eerste stappen op de beurs te zetten!'

De goede oude Toledo

Comac vreest dat het introduceren van Toledo+ zal leiden tot meer ongelijkheid tussen studenten en wil de verkoop nietig laten verklaren. De studentenorganisatie wil Toledo boycotten en zal voortaan al hun mails via de post sturen.

Musk laat via Twitter alvast weten dat Toledo niet zal veranderen en studenten dus niet ongerust moeten zijn. De site zal nog regelmatig uitvallen en niet meewerken wanneer je dat nodig hebt.

Hij besluit: 'Succes ermee tijdens de blok.' (knipoog)

Powered by Labrador CMS