artikel> Geliefkoosde frituursnacks in woelige wateren

Exclusief: LOKO verklaart oorlog aan Loempialand

Leuvense studentenkoepel LOKO start een campagne tegen Loempialand. Wat doen ze? Wat drijft hen?

Gepubliceerd

De redactie van KU Leugen is afgelopen maandag op schokkend materiaal gekomen toen een van onze informanten terugkwam van een geheime LOKO vergadering. Het geliefkoosde studentenrestaurant Loempialand is het doelwit geworden van een nieuwe haatcampagne van LOKO. Ze willen Loempialand, dat trouwens een autonome staat is ondertussen, liever met de grond gelijk zien dan dat het nog een seconde langer kan overleven.

We quoten Lenny Van Kinsel, voorzitter van LOKO en bekende loempiahater, tijdens de vergadering. We waarschuwen gevoelige lezers. ‘Loempia’s zijn geen echte frituursnacks en daarom heeft Loempialand geen bestaansrecht. We stellen alle middelen ter beschikking om dat omhooggevallen eethuis met de grond gelijk te maken.’

We hoorden harde woorden met een duidelijke ondertoon van latent racisme. De motieven zijn onduidelijk: is Lenny een lacist (een racist tegenover Aziaten, red.) of eet hij echt gewoon niet graag loempia’s? En als dat laatste het geval is, waarom zouden alle studenten deze despoot dan moeten volgen in zijn radicale dogma?

Het zijn duidelijk woelige tijden in LOKO. We probeerden Lenny te bereiken voor duiding, maar die was niet te bereiken voor commentaar. Brander Van den Soeck, ondervoorzitter, wisten we wel te bereiken, maar was nauwelijks verstaanbaar in zijn withete, irrationele woede tegenover het fenomeen loempia’s.

Verder nieuws wordt opgevolgd door de redactie. De rector liet al weten dat hij niet achter zo’n acties kan staan en dreigde dan ook om LOKO niet meer te subsidiëren. Het is spannend afwachten wat deze stille oorlog brengt.

Powered by Labrador CMS