satire> 'Vader Harige Pruim wil een ontmoetingsplaats zijn voor gelijkgestemde vrouwen'

Meisjesseniorenkonvent geeft fiat aan feministische studentenclub

Primeur in het Leuvense clubleven. Het Meisjesseniorenkonvent gaf gisteren haar goedkeuring aan de oprichting van een feministische club, die de naam ‘Vader Harige Pruim’ zal dragen.

Gepubliceerd

Veto sprak met preses in spe An De Haard op het zonovergoten terras van De Werf, benieuwd naar het wie, het wat en het waarom van de eerste feministische studentenclub in Leuven.

‘Het idee voor een feministische club is eigenlijk ontstaan op de Oude Markt, toen een aantal heethoofdige mannen zich opnieuw aan ons vergreep tijdens een avondje uit. Wij zijn het patriarchistische gedachtegoed en de wijze waarop vrouwen behandeld worden in deze maatschappij meer dan beu, en besloten met Vader Harige Pruim een ontmoetingsplaats te bieden voor gelijkgestemde vrouwen.’

Volgens De Haard heeft Vader Harige Pruim geen bezwaar tegen de ondertekening van het onder clubs fel omstreden doopcharter: ‘Onze ontgroening zal er heel wat anders uitzien dan de vaak drankrijke studentendopen. Zo zullen wij schachten bijvoorbeeld opdragen om zich drie maanden lang niet te scheren of deel te nemen aan een nachtelijke beha-verbranding op de Grote Markt, volledig naakt. Visolie is hoe dan ook niet aan ons besteed. Wél zullen nieuwelingen zich moeten insmeren met visingewanden voor ze het nachtleven intrekken. Benieuwd hoeveel mannen dan nog naar hun kont zullen grijpen. (grijnst)’

Vader Harige Pruim treedt vanaf volgend academiejaar officieel toe tot het Konvent, en zal het jaar feestelijk openen met een women-only fuif, op één man na. ‘Alle studentes die zich van het mannelijke juk willen verlossen zijn welkom. Er zal drank geserveerd worden aan democratische prijzen, en Sam Gooris zal ons clublied ‘Laat Het Gras Maar Groeien’ brengen tijdens een kort optreden. Komen is de boodschap!’ besluit een enthousiaste De Haard.


Powered by Labrador CMS