nieuws> LUCA School of Arts laat geen ruimte voor twijfel

Docent aan de deur gezet na beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag

Een docent aan LUCA School of Arts werd bij een vorige werkgever beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De hogeschool beëindigt daarom de samenwerking: 'Er is geen ruimte voor twijfel.'

Gepubliceerd

Na een intern onderzoek over de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bij een vorige werkgever, besluit LUCA School of Arts de docent niet langer tewerk te stellen. Dat deelt de hogeschool vandaag mee in een persbericht. De contactopname met de vorige werkgever en de bronnen van de beschuldigingen boden onvoldoende uitsluitsel.

De hogeschool doet geen uitspraak over de gegrondheid van de beschuldigingen, maar wil geen ruimte voor twijfel laten. 'Iedereen die bij LUCA School of Arts studeert, werkt of op bezoek komt, moet zich veilig en goed kunnen voelen', duidt de hogeschool haar beslissing.

De docent gaf sinds september 2021 les aan de hogeschool en kwam begin februari in opspraak in de media. Bij de aanstelling van de docent was LUCA School of Arts niet op de hoogte van de beschuldigingen. De hogeschool wenst verder niet te reageren.

Powered by Labrador CMS