nieuws> Maar 'het virus is niet weg'

Geen mondmaskerplicht meer aan KU Leuven

Nu het Overlegcomité overstapt op code geel, versoepelt ook de KU Leuven. Een mondmasker is niet langer verplicht aan de universiteit. Het blijft wel aanbevolen.

Gepubliceerd

Vanaf volgende week mag je je zonder mondmasker begeven in alle gebouwen, gangen, kantoren, bibliotheken, laboratoria, aula's en leslokalen van de KU Leuven. Dat communiceert rector Luc Sels in mails naar studenten en personeel.

De KU Leuven beveelt het mondmasker wel nog aan, vooral in geval van grote aantallen mensen in kleine ruimtes of in een-op-eensettings.'Wie (lichte) symptomen heeft maar toch op de campus komt, of wie een hoogrisicocontact gehad heeft, draagt best een masker', vervolgt Sels.

Voorzichtigheid blijft namelijk geboden. 'De positiviteitsratio onder wie zich laat testen ligt nog steeds hoog', stelt Sels in zijn mail.

Opnames en livestreams blijven behouden

De universiteit blijft dan ook een combinatie van contactonderwijs met opname en/of livestream aanbieden voor haar onderwijsactiviteiten. 'Zo kan wie in quarantaine moet toch zoveel mogelijk lessen volgen en blijven we voorzichtig omgaan met de bezettingsgraden in onze auditoria en leslokalen', duidt Sels.

Net zoals in zijn vorige mail over het universitaire COVID-19 beleid besluit Sels met een verwijzing naar mentaal welzijn. 'Ik hoop van harte dat nu de coronacijfers dalen, dit jullie nieuwe energie geeft', stelt hij. Hij verwijst ook naar de ondersteuningsmogelijkheden van de KU Leuven.

Powered by Labrador CMS