TIPS WETENSCHAPSDAG

Ontdek op de Wetenschapsdag

Op 27 november zorgt de Wetenschapsdag voor honderden leerzame activiteiten verspreid over Vlaanderen. Veto maakte een selectie voor de Leuvense student.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Zondag 27 november is het zover: de Dag van de Wetenschap maakt weer zijn optreden. Jong en oud kunnen verspreid over heel Vlaanderen talloze workshops, lezingen, debatten en nog veel meer vinden om bij te leren over alle facetten van de wetenschap.


Ziehier alvast enkele voorproevers voor de leergierige student.

Test je eigen gehoor

Campus Gasthuisberg, tussen 10 en 17 uur


Gehoorverlies is een veelvoorkomend probleem en kan verregaande gevolgen hebben. Trek naar Campus Gasthuisberg tijdens de Wetenschapsdag om je eigen gehoor te testen en tips and tricks te krijgen over hoe je je oren beter kan beschermen.


Stadswandeling bouwarcheologie

Monseigneur Ladeuzeplein, een wandeling begint telkens om 10 en om 14 uur


Gevels van gebouwen bevatten tal van sporen van hun verleden, als je ze kan herkennen tenminste. Tijdens een stadswandeling van anderhalf uur door het historisch centrum van Leuven leer je de handleiding om de geschiedenis van de gevels en huizen te reconstrueren. Hierna kijk je gegarandeerd door een historische bril naar straatgevels.

Reservatie verplicht

Train je balans met virtual games

Gebouw De Nayer, tussen 13 en 17 uur


Tijdens deze workshop kan je je balans oefenen met behulp van virtuele games. Zeven infraroodcamera's en enkele bollen die op je lichaam geplakt worden zorgen ervoor dat je bewegingen geregistreerd worden door het spel, net zoals acteurs de videogame-personages van je favoriete game tot leven wekken.

Het grote-energie-debat

Universiteitshal, lezing tussen 10 en 11 uur


Enkele experten schijnen hun licht op het actuele thema energie. Verschillende perspectieven en vragen komen aan bod: Wat bepaalt de huidige aardgas- en elektriciteitsprijzen? Hoe kunnen we in onze gebouwen efficiënter omspringen met energie? Welke veranderingen zijn nodig om ons energiesysteem duurzamer te maken? Denk mee na over dit actueel probleem!

Tal van online lezingen en workshops

Digitaal, beschikbaar vanaf 28 november op de website van de Wetenschapsdag


Kom je liever niet uit je zetel voor de wetenschap of geniet je graag nog na met een interessante lezing? Op de website van de Wetenschapsdag zijn ook tal van digitale lezingen, podcasts en workshops te vinden. Maak bijvoorbeeld een niet-Newtoniaanse vloeistof met Technopolis of leer hoe jij een tweede leven kunt geven aan je afval.

Powered by Labrador CMS