editoriaal> Editoriaal

Opinie: Van twintig naar zestien

Vanaf vandaag telt Veto zestien pagina’s in plaats van twintig.

Gepubliceerd

Vanaf vandaag telt Veto zestien pagina’s in plaats van twintig. Die beslissing werd door de redactievergadering van deze krant in december gemaakt.

Waarom? In een tijd waarin studenten hun nieuws voornamelijk van het internet halen, papieren kranten bij bosjes sneuvelen en de journalistiek in de ban is van De Grote Digitale Transformatie, kan Veto niet achterblijven. Daarom verschuiven uw vier pagina’s studentennieuws gewoon naar onze site.

Dat is een positieve keuze: de vintage papier-liefhebbers ten spijt, biedt online journalistiek heel wat mogelijkheden die de papieren versie niet biedt. En belangrijker: het internet is oneindig, zoals een bekend aforisme binnen Veto luidt.

Waar deze beslissing uiteindelijk toe leidt, is ons onbekend. Verdwijnt Veto op termijn op papier? Hoe dan ook, papieren liefhebbers kunnen voorlopig nog elke week terecht bij onze krant, digital natives zijn altijd welkom op veto.be.

Ondertussen willen we ook (iets) minder artikels maken om langer en beter aan onze artikels te werken. De journalistiek ligt vandaag (al dan niet terecht) stevig onder vuur. Het is aan ons om de kwaliteitseisen hoog te houden en ze ook in te lossen. Door minder meer, eigenlijk. Oordeelt u vooral zelf!

Geschreven door de hoofdredacteur. Het editoriaal bevat een mening die gedragen wordt door de redactie.

Powered by Labrador CMS