COLUMN URINE

Project Pispot

'Door mijn visie verbleekt Marcel Duchamp met zijn Fontaine.'

Het is tijd voor opiniestukken die echt de essentie benaderen, vindt Pieterjan Douchy. Daarom lanceert hij Project Pispot.

Gepubliceerd

Er zijn in dit blad opiniestukken geschreven over de grote politieke thema's: van klimaat, migratie en oorlog tot de onderbroek van Ben Weyts. Een criticus kan stellen dat zulke stukken slechts weinig impact hebben. Daarom houd ik het kleinschaliger. 

Haast iedereen die weleens in een openbaar toilet voor mannen vertoeft, kent de ongeschreven regel van de pispot. Ook al hangen er panelen op, in een urinoir plassen doe je nooit naast elkaar. Je laat steeds een plaats tussen, zelfs als de nood hoog is en de rij lang. 

Dat leidt tot een probleem. Zowat de helft van de urinoirs wordt niet gebruikt. Er dient zich een oplossing op. Daarom sta ik meer dan ooit als opiniemaker op de barricade. Door mijn visie verbleekt Marcel Duchamp met zijn Fontaine.

Ik doe via Veto graag Project Pispot uit de doeken, of beter, uit het toiletpapier. Verwijder het middelste urinoir uit je openbare toiletten, alma mater. Vervang het door een tafel met een gastenboek, of wat dan ook. 

Niet alleen word ik dan in een klap wereldverbeteraar, het heeft ook zijn voordelen voor een universiteit. Je bespaart studenten het dilemma om – slechts voor een keer, omdat de nood hoog is – voor drie op een rij te gaan, of toch niet. En je verkleint de begrotingspost voor toiletten. 

Onderfinanciering van het hoger onderwijs opgelost. En doorgesjast. 

Powered by Labrador CMS