aangeboden artikel> Aangeboden artikel

3 tips voor het kopen van je eerste huis als student

Als student is het op het moment niet gemakkelijk om een huis te kopen. Toch zou het kunnen dat je dit graag wilt doen en ook de financiën hebt om een woning aan te schaffen.

Gepubliceerd

De kans is groot dat je dit dan voor de eerste keer zult doen. Het zal daarom erg spannend zijn en een enorme leerervaring worden. Helaas leer je soms op de harde manier, maar dit moet je niet willen bij het kopen van je eerste woning als student. Je wilt hier immers geen spijt van krijgen, dus zorg ervoor dat je de juiste beslissingen maakt bij het kopen van een huis. Gebruik hiervoor ook absoluut de onderstaande tips!

Bepaal of het het juiste moment is
Zelfs als je voldoet aan de eisen, een flinke aanbetaling bij elkaar hebt gespaard en een goede spaarrekening hebt, ben je misschien nog niet klaar om een huis te kopen. Het kopen van een huis is immers niet alleen een financiële onderneming, het is ook een grote verantwoordelijkheid. Je moet ervoor zorgen dat je klaar bent voor het onderhoud van het huis, het afhandelen van energierekeningen en je opstalverzekering, het verzorgen van landschapsarchitectuur, het onderhoud van je apparaten en het uitvoeren van huisreparaties. Voor dit soort verantwoordelijkheden moet je mogelijk je weekenden en na het werk opofferen. Kijk bij het bepalen of het het juiste moment is om een huis te kopen of je er zowel financieel als emotioneel klaar voor bent.

Roep de hulp in van professionals
Het kopen van een huis brengt veel papierwerk en veel juridisch jargon met zich mee. Het gaat ook over de vastgoedmarkt en je financiën. Daarom wil je er zeker van zijn dat je alles volgens het boekje doet. Door professionals in te huren, kun je ervoor zorgen dat je alles goed doet vanuit juridisch en financieel oogpunt. Een professionele makelaar zal bijvoorbeeld zijn/haar kennis van de markt en zijn/haar connecties gebruiken om je te helpen bij het vinden van een woning en het doen van een scherp bod. Ze kunnen onderweg ondersteuning bieden en in je belang werken om het juiste huis en de juiste deal voor je specifieke behoeften te vinden. Ook het samenwerken met een financieel adviseuris zeker nodig bij het kopen van je eerste woning.

Doe een bod dat niet te laag of te hoog is
Wanneer je een huis vindt waar je van houdt, kan het moeilijk zijn om niet een hoog bod te doen. Maar je wilt niet de fout maken om te veel aan te bieden, vooral als je het je niet kunt veroorloven. Ja, je wilt een scherp bod doen, maar je wilt er ook een maken die in je prijsklasse ligt en verstandig voor je is. Je makelaar kan daarbij helpen. Zodra je een bod hebt uitgebracht, heeft de verkoper drie opties: het bod accepteren, het bod afwijzen en een tegenbod voorstellen. Werk hoe dan ook samen met je makelaar om een eerlijke en goede prijs te bedingen op het huis. In sommige gevallen is dat niet mogelijk, zoek dan verder naar een andere woning.

Powered by Labrador CMS