aangeboden artikel> Aangeboden artikel

De beste tips voor studenten om energie te besparen

Je studietijd, focus en vooral geld zijn schaars als je op de universiteit zit, dus het is essentieel omelke minuut en elke beschikbare euro zo economisch mogelijk te benutten.

Gepubliceerd

Daarom is het bijvoorbeeld een aanrader om een energievergelijker te gebruiken. Hiermee is het mogelijk om een goedkoper energiecontract af te sluiten, wat er al voor zal zorgen dat je geld bespaart. Toch kun je op het gebied van energie voor een nog grotere geldbesparing zorgen, simpelweg door minder elektriciteit te verbruiken. Onderstaand vind je een paar tips die je hierbij helpen!

Koppel je elektronica los
Koppel je elektronica los in je studentenkamer en maak hier absoluut een gewoonte van. Zodra je telefoon bijvoorbeeld klaar is met opladen, haal je direct de oplader uit het stopcontact. Gebruik in ruimtes met meerdere elektronica, zoals rond je televisie of in je keuken, een stekkerdoos met meerdere stopcontacten en schakel eenvoudig meerdere elektronica tegelijk uit met een druk op de knop. Dit maakt het gemakkelijker voor je om de gewoonte te behouden om elektronica uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor je veel energie en dus geld kunt besparen.

Schakel je lichten uit
Als je de stem van je moeder hoort, herinner je je eraan om het licht uit te doen. Luister naar haar, vooral als je in een ouder huis of gebouw woont waar gloeilampen nodig zijn. Als je een kamer verlaat, draai je gewoon de schakelaar van het licht om. Controleer daarom altijd bij het verlaten van je studentenkamer of alle lichten uit zijn. Als je weet dat je tot diep in de nacht zult studeren, overweeg dan om dat in een nabijgelegen bibliotheek of café te doen, zodat je je lichten niet hoeft te gebruiken en dus kunt besparen.

Neem kortere en koudere douches
Water is een kostbare, eindige hulpbron. Als je van lange, luxe douches houdt, overweeg dan om in plaats daarvan een bad te nemen en zo lang te genieten als je wilt. Als je zin hebt om de tijd die je onder de douche doorbrengt te verminderen, zijn er een paar manieren om dit aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld het water uitzetten tijdens het scheren en wassen, en alleen gebruiken als je moet spoelen. Het gebruik van 2-in-1-producten zoals shampoo die ook conditioneert of body wash die ook dienst doet als shampoo, kan je ook tijd, energie en geld besparen.

Investeer in een programmeerbare thermostaat
Dit lijkt misschien een onnodige uitgave, omdat het een beetje een investering vooraf is, maar deze zijn doorgaans binnen een jaar terugverdiend. Dus in de loop van vier jaar zie je de besparing terug in je energierekening met een slimme thermostaat. Als basislijn kun je tot 10 procent besparen op je energiekosten door simpelweg je thermostaat te programmeren. Zet in de winter de verwarming 's nachts lager en ga onder de dekens liggen. Gebruik bovendien de airco in de zomer alleen als je thuis bent. Vergeet ook niet om je airconditioner en verwarmingen af en toe schoon te maken voor een optimale werking.

Powered by Labrador CMS