aangeboden artikel> Aangeboden artikel

Fit blijven tijdens je studie

Als student kom je vaak tijd te kort, daarnaast heb je geen groot budget. Daarom is het somslastig om fit te blijven en vers te koken, tijd in te plannen voor de fitness envoldoende rust te nemen.

Gepubliceerd

Toch is het erg belangrijk om dit te doen en hier een ritme in te vinden. Hoe je dit doet, lees je hier.

Sport

Lichaamsbeweging is essentieel om gezond te blijven. Het gaat overgewicht tegen en zorgt ervoor dat je beter slaapt, minder kans hebt om ziek te worden en overdag meer energie hebt. Zorg er daarom voor dat je elke dag beweegt, zelfs als je aan het leren bent voor je examens. Door voldoende te sporten zal je brein ook makkelijker informatie opslaan, dat is dus mooi meegenomen. Je kunt naar de fitnessclub gaan, zoek bijvoorbeeld naar fitness Antwerpen, of begin eerst eens met een wandeling of fietstocht. Er zijn gelukkig veel fitnessclubs voor een klein budget, zodat je als student toch fit kunt blijven. Sommige fitnessclubs zijn zelfs 24/7 geopend, of in ieder geval tot laat zodat je kunt gaan wanneer jou dat uitkomt.

Voeding

Niet alleen sport is belangrijk om je fit te voelen, voeding is namelijk de basis. Je bent wat je eet, is wat ze zeggen, en dit klopt ook. Als je alleen maar leeft op instant noedels zul je je waarschijnlijk niet echt gezond voelen. Zorg daarom voor voldoende verse producten zoals groenten en fruit. Vers koken is altijd beter dan kant en klare maaltijden, dit hoeft ook niet altijd duur of ingewikkeld te zijn. Kies bijvoorbeeld voor peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en kidneybonen en je zult goedkoop uit zijn. Wat rijst, aardappelen, noedels of pasta en je hebt alleen nog maar kruiden en groenten nodig. Als je weinig tijd hebt om te koken is het handig om voor meerdere dagen te koken dat scheelt een hoop tijd.

Ritme

Als je druk bent met huiswerk zul je soms vergeten om te eten, te drinken of uit te rusten. Daarom is het handig om op de tijd te letten, zet bijvoorbeeld een wekker. Denk bijvoorbeeld aan een wekker met een reminder om even wat te eten, een glas water te drinken of even een frisse neus te halen. Zo zul je niet vergeten om voor jezelf te zorgen en zul je zien dat je je fitter voelt.

Rust

Om ervoor te zorgen dat je brein alles optimaal verwerkt is het ook belangrijk om voldoende rust te nemen. Tijdens rustperiodes kan je brein alles een plek geven, de informatie verwerken die je tot je hebt ingenomen. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk alles onthoudt wat je hebt geleerd. Creëer daarom voldoende rustmomenten, je kunt beter elk uur 10 minuten pauze nemen dan urenlang achter elkaar te leren zonder pauze.

Conclusie

Wil je goede cijfers halen? Probeer dan eens te sporten, gezond te eten en een ritme voor jezelf op te stellen waar voldoende rust bij komt kijken. Je zult zien dat je je fitter voelt.


Powered by Labrador CMS