aangeboden artikel> Aangeboden artikel

Vier fouten bij het handelen in crypto die je moet vermijden

Wist je dat Bitcoin officieel gelanceerd werd op 3 januari 2009? Inmiddels kan het dus al jarenlanggekocht worden, maar toch hebben nog niet veel Belgen gedaan.

Gepubliceerd

Gelukkig lijkt de populariteit van crypto in België wel te stijgen. Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, is het belangrijk om vertrouwd te raken met investeringsfouten in cryptocurrency om ervoor te zorgen dat je weet hoe je deze fouten kunt vermijden. In deze korte handleiding vind je een aantal fouten die veel gemaakt worden door nieuwe cryptohandelaren. Ook wordt uitgelegd hoe je deze fouten kunt vermijden als je bijvoorbeeld ether van de Ethereum koers wilt aanschaffen.

Kopen omdat het goedkoop is
Je wilt geen munten kopen alleen omdat ze extreem goedkoop zijn zonder je onderzoek te doen. Kijk eens naar andere factoren, bijvoorbeeld "wat is het doel van de munt?" en “wat is de maximale voorraad munten die beschikbaar is?” Het begrijpen van de marktkapitalisatie zal een verschil maken in hoe waardevol de munt in de toekomst kan worden. Je moet dus eerst goed onderzoek doen voordat je daadwerkelijk de goedkope munten aanschaft. Raad iemand een bepaalde cryptovaluta aan die je voor een goedkoop bedrag in kunt kopen? Ook dan moet je alsnog zelf onderzoek doen. Blind anderen vertrouwen is geen goed idee!

Al je geld in één cryptomunt stoppen
Dit is een veelvoorkomende beginnersfout die we niet aanbevelen. In plaats van al je geld in één mand te stoppen, is het een slim idee om je portefeuille te diversifiëren en je geld in een paar verschillende munten te beleggen. Als je al je geld in één munt investeert, ben je overgeleverd aan die ene munt versus het hebben van meerdere munten, waarbij als de ene het niet zo goed doet als de andere, het eventuele verliezen kan compenseren. Zo kan de ene koers van je cryptomunt dalen, maar als de Ripple koers en je deze munt hebt gekocht, kun je alsnog winst maken. Doe je onderzoek en zorg er bovendien voor dat je je due diligence doet om je crypto te kopen bij een betrouwbare beurs of geldautomaat.

Meer kopen dan je je kunt veroorloven
Een groot nadeel voor beginnende cryptohandelaren is het investeren van geld in bijvoorbeeld de Cardano koers dat ze nodig hebben om hun levensbehoeften te betalen, zoals huur of hun hypotheekbetaling. Door geld te beleggen dat je je niet kunt veroorloven om te verliezen, kun je in de problemen komen als de muntwaarde dramatisch daalt nadat je de cryptomunt hebt gekocht. Natuurlijk weet je nooit wanneer munten in waarde stijgen of dalen, maar het is het beste om veilig te zijn door alleen extra geld te investeren dat je je in het ergste geval kunt veroorloven te verliezen. Geef dus niet meer uit dan dat je je kunt veroorloven om eventuele financiële problemen te voorkomen.

Niet je eigen onderzoek doen
Een andere fout die nieuwkomers maken, is dat ze niet hun eigen diepgaande onderzoek doen. Het is al een paar keer genoemd in dit artikel hoe belangrijk dit is. In plaats van je te laten beïnvloeden door familie of video's op YouTube, kun je de tijd nemen om de munt op te zoeken die je overweegt zelf te kopen. Je zou veel verborgen juweeltjes kunnen tegenkomen door gewoon je huiswerk echt goed te doen. Door je onderzoek te doen, leer je niet alleen meer over de munten, maar vergroot je ook je zelfvertrouwen. Online kun je over alle cryptovaluta’s veel informatie vinden. Zorg er wel voor dat dit betrouwbaar is, wat zeker het geval zal zijn als je de site van de munt bekijkt.

Powered by Labrador CMS