aangeboden artikel> Aangeboden artikel

Welke bedrijven accepteren Bitcoin-betalingen?

In 2021 is je bedrijf een statussymbool als ze de status quo durven testen en Bitcoin accepteren.

Gepubliceerd

Of het nu voor marketingdoeleinden is of om bij te blijven met de tijd dat veel bedrijven hebben geprofiteerd door early adopters te zijn. In dit artikel vind je een paar grote bedrijven die momenteel Bitcoin accepteren. Je moet als je van je munten gebruik wilt maken voor het betalen voor producten en/of diensten natuurlijk wel rekening houden met de Bitcoin koers, dit schommelt immers flink.

Overstock
Overstock loopt momenteel voorop op het gebied van winkelen en cryptocurrency. Overstock gaat zo ver om meerdere soorten cryptocurrency te accepteren, niet alleen bitcoins. Overstock accepteert niet alleen bitcoin, maar ze houden het ook vast! Dit zijn de soorten leveranciers die de bitcoin-gemeenschap op de best mogelijke manier van dienst zijn! Ze zitten er duidelijk in voor de lange termijn en gebruiken Bitcoin niet alleen als een marketingtruc. Op de site van OVerstock kun je overigens allerlei producten voor in huis kopen. Hierbij kun je denken aan meubilair, maar ook aan keukenaccessoires, lampen en spullen voor je kinderen. Deze producten kun je dus kopen door te betalen met je bitcoins.

Microsoft
Als jet het Bitcoin nieuws goed volgt, weet je dat dit bedrijf al jarenlang een voorstander is van cryptocurrency. Microsoft accepteert Bitcoin namelijk al sinds 2014 voor gebruik in zijn online Xbox Store. Vanwege de volatiliteit hebben ze tijdelijk een pauze genomen om het te accepteren. Inmiddels accepteert Microsoft Bitcoin-betalingen wel weer strikt voor de Xbox Store-tegoeden. Bill Gates heeft zelfs vaak commentaar gegeven op Bitcoin en zei dingen als "Bitcoin is beter dan valuta".

Tesla (soort van)
In februari 2021 maakte Tesla bekend dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Het verklaarde ook dat het de digitale valuta zou accepteren voor aankopen van zijn populaire elektrische voertuigen. En dat deed het, totdat het van gedachten veranderde op 13 mei 2021. En hoewel je vandaag nog steeds geen Tesla met Bitcoin kunt kopen, kondigde Musk op 14 juni 2021 aan dat zodra Bitcoin-mijnbouw wordt aangedreven door meer dan 50 procent hernieuwbare energie, hij weer bitcoin-aankopen zal openen bij Tesla. Mogelijk kun je in de toekomst toch weer de munten die je gekocht hebt via Bitcoin trading gebruiken om je nieuwe auto van Tesla te kopen.

Whole Foods
Whole Foods is een samenwerking aangegaan met Winklevoss Flexa bestedingsapp 'Spedn'. Met de Spedn-app kun je zonder problemen al je hele voedselboodschappen kopen met Bitcoin, Litecoin of de Gemini-dollar. De Spedn-app beperkt je echter niet alleen tot hele voedingsmiddelen. Regal Cinemas, Gamestop, Jamba Juice en Baskin Robbins behoren tot de vele andere handelaren die nu bereid zijn de sprong naar Bitcoin te wagen.

Starbucks
Starbucks stelde aanvankelijk de Bitcoin-wereld teleur toen voortijdig werd gemeld dat Starbucks in 2019 Bitcoin-betalingen rechtstreeks in winkels zou accepteren. Starbucks verduidelijkte later echter dat de rapportages op een aantal fronten onjuist waren. Ten eerste zouden ze Bitcoin-betalingen niet rechtstreeks accepteren. In plaats daarvan zouden ze samenwerken met de toekomstige beurs Bakkt en ten tweede zouden Bitcoin-betalingen pas medio 2020 worden geaccepteerd, wanneer de Bakkt-app wordt gelanceerd. Gelukkig is die app eindelijk gelanceerd, wat betekent dat je nu Bitcoin-betalingen in Starbucks kunt doen!

Newegg
NewEgg is een bedrijf dat bekend staat in de cryptocurrency-gemeenschap voor het kopen van hardware voor cryptocurrency-mining. Ze verkopen allerlei soorten computerhardware aan alle uiteinden van het spectrum. NewEgg erkende hun populariteit in de cryptocurrency-gemeenschap en begon bitcoin te accepteren voor hun hardware. Je kunt dus producten kopen om bitcoin te minen met behulp van de bitcoins die je al eerder gekocht hebt.

Powered by Labrador CMS