NIEUWS TOILETVUILBAKJES

KU Leuven komt op stappen terug na kritiek: toch niet minder vuilbakjes in de toiletten

Maandag constateerden enkele personeelsleden aan de KU Leuven dat er vuilbakjes uit toiletten weggehaald waren. Het bleek om een besparingsmaatregel te gaan, maar die wordt na consternatie op twitter teruggedraaid.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Het was Isolde Buysse, vertegenwoordiger van het ATP (Administratief en Technisch Personeel) die de kat op twitter de bel aan bond: 'Iedereen wordt aangemoedigd om te besparen, ook de universiteit. De keuze van KU Leuven om niet langer in ieder toilethokje een vuilbakje te voorzien als "besparingsmaatregel" valt echter niet te verdedigen,' schreef ze.

Genderdiversiteit

De signalisatie van welk toilethokje voortaan een vuilbakje heeft en welke niet, zou via een sticker gebeuren. Daar was maandag echter nog niets van te merken. 'Ik vind een sticker ook een erg vreemde keuze', reageerde Buysse maandag tegen Veto. 'Je zal het pictogram maar niet begrijpen of slechtziend zijn.'

Bovendien kan het voor Buysse niet door de beugel dat je een strategie moet bedenken vooraleer je naar het toilet gaat. 'Dit sluit niet aan bij de boodschap van inclusief beleid en genderdiversiteit.' Volgens Buysse is die frustratie breed gedeeld onder collega's die zonder voorafgaande communicatie ook geconfronteerd werden met het probleem.

De KU Leuven bindt nu in en draait de maatregel terug. 'Door de sterk gestegen prijzen voor hygiënecontainers zagen onze diensten zich genoodzaakt te besparen op het aantal voorziene containers in de toiletten', reageert woordvoerder van de KU Leuven Sigrid Somers.

'Onze excuses aan iedereen voor wie deze maatregel voelde als een verlies van comfort'

Sigrid Somers, woordvoerder KU Leuven

Somers geeft aan begrip te hebben voor de kritiek: 'We begrijpen de reactie. Onze excuses aan iedereen voor wie deze maatregel voelde als een verlies van comfort: dat was niet de bedoeling van deze beslissing. We gaan op zoek naar extra middelen om zo snel mogelijk opnieuw in alle toiletten de nodige hygiënecontainers te voorzien.'

Powered by Labrador CMS