voorbeschouwing> Veto mag 5 tickets weggeven

Zak Ebrahim komt naar Leuven

Zak Ebrahim brengt op dinsdag 15 maart zijn unieke verhaal naar Leuven. Veto mag 5 tickets weggeven.

Gepubliceerd

De link naar het facebookevent vind je hier.

Op 26 februari 1993vond de eerste terroristische aanslag op het World Trade Center plaats. Een vande daders was El-Sayyid Nosair. Nosair werd veroordeeld tot een levenslangegevangenisstraf. Daarbij liet hij een gebroken gezin achter.

Zijn zoon, ZakEbrahim, groeide al die jaren op met de extremistische boodschap die zijnvader propagandeerde. Geweld werd de rode draad van zijn jeugd. Ookbuitenshuis, achter de schoolbanken, werd hij dagelijks geconfronteerd metpesten.

Vandaag probeert hij als volwassen man echter afstand van die bewogenkindertijd te nemen. Ebrahim werkt als vredesactivist en zet zich resoluut inom zijn boodschap te verdedigen. In 2014 schreef hij het boek TheTerrorist's Son: A Story of Choice en hij gaf in hetzelfde jaar een aangrijpende TED-talk.

Op dinsdag 15 maartkrijgt ook Leuven de kans om zijn verhaal te horen. Het belooft een lezing teworden over het overkomen van stereotypen en de zoektocht naar goedheid. Een bewijs dat we zelf instaan voor onzekeuzes en dat de appel zo ver van de boom vallen kan als hij zelf wil.

Tickets kun je winnen op onze facebookpagina.

Powered by Labrador CMS