NIEUWS 24 URENLOOP

Deze student wil het record verbreken op de 24 urenloop: 'Goed voor twee volle marathons'

'De voorbije vijf maanden heb ik samengewerkt met een professionele sportcoach.'
'De voorbije vijf maanden heb ik samengewerkt met een professionele sportcoach.'

Max Pollet, student Burgerlijk Ingenieur, wil aanstaande dinsdag het record voor de meest gelopen rondjes verbreken op de 24 urenloop. De loper van loopploeg Lerkeveld mikt op 200 rondjes, goed voor meer dan twee volledige marathons. 'Ik heb hier vijf maanden naartoe gewerkt.'

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

'Toen ik nog in het vijfde middelbaar zat, had mijn zus, die in Leuven studeerde, me uitgenodigd om mee te lopen', vertelt Max Pollet, student Burgerlijk Ingenieur. Kort na de uitnodiging van zijn zus sprong Max op de fiets van Mechelen naar Leuven. 

De wedstrijd beviel hem wel: 'Na een rondje vroeg ik om te lachen wat het record was van de meeste rondjes', vertelt Max. Nu staat hij op het punt om een recordpoging te ondernemen.

Een grote opgave

Er wacht Max geen eenvoudige taak. Het huidige record staat op naam van Tom Merlevede, die in 2018 een totaal van 170 rondjes liep voor Politika. Lees hier waarom die dat destijds in zijn hoofd haalde.

Max wil dat record verbreken en tot maar liefst 200 rondjes geraken, goed voor ongeveer 100 kilometer. Dat is meer dan twee volledige marathons. Het vereist dus een stevige voorbereiding. 'De voorbije vijf maanden heb ik samengewerkt met een professionele sportcoach', vertelt Max. Die werd hem aangeraden door een goede vriend. 

'De rondjes die ik als middelbare scholier liep, waren nog maar een voorproevertje'

Max Pollet, student burgerlijk ingenieur

Deze burgie was altijd al geïnteresseerd in sport, zij het op een amateuristisch niveau. In het middelbaar zat Max in een niet-competitieve atletiekploeg. Nu vereist de recordpoging zijn volledige toewijding. 

Max hield de voorbije weken acht sportsessies per week. Zo deed hij iedere keer zes looptrainingen, een fietstraining voor de variatie en een krachttraining. 'Zo vermijd ik blessures, aangezien ik mijn spieren dan ook op een andere manier opbouw', duidt Max.

De totale afstand die Max zal lopen, bedraagt meer dan twee marathons.
De totale afstand die Max zal lopen, bedraagt meer dan twee marathons.

Ook zijn dieet moest worden aangepast. 'Dat is nu wel mijn zwakke punt, aangezien ik heel graag snoep', lacht Max. 'Tijdens het sporten zelf let ik enorm op de hoeveelheid koolhydraten die ik opneem en verbruik.' 

Lopen voor zijn kot

Max zal lopen voor loopploeg Lerkeveld, die de gelijknamige studentenresidentie vertegenwoordigt. Hij zit er al zes jaar op kot, en al even lang loopt hij rondjes voor de ploeg.

Op naar weer een topeditie van Vlaanderens mooiste studentenevenement

Waarom niet voor VTK lopen als student Burgerlijk Ingenieur? 'Mensen hebben dat inderdaad al gevraagd', vertelt Max. 'Ik ben eerder een consistente dan een snelle loper.' VTK hanteert immers strikte snelheidvereisten voor haar lopers, dus bij Lerkeveld kan Max meer bijdragen. Voor Max is ook de hechte groepsband die hij bij Lerkeveld voelt belangrijk. 

Dinsdagavond bij de start van de wedstrijd zal Max er onmiddellijk induiken. 'Die rondjes die ik als middelbare scholier liep waren nog maar een voorproevertje.' Deze keer zal het tellen. Op naar weer een topeditie van Vlaanderens mooiste studentenevenement. 

Blijf je graag op de hoogte van deze bijzondere recordpoging? Veto zal gedurende de hele wedstrijd een liveblog onderhouden op haar website. Voor alle updates en brekende nieuwtjes: volg het live op veto.be!

Powered by Labrador CMS