nieuws> Hinder op lijn Aarschot-Leuven en Mechelen-Leuven

Kotstudent? Check je trein de komende weekends

Infrabel werkt vier weekends lang aan het spoor rond Leuven. Heel wat studenten zullen zondagavonden een vervangbus moeten nemen. Sommige 'studententreinen' veranderen van vertrekuur.

Gepubliceerd

Infrabel herelektrifieert deze maand de spoorlijn tussen Muizen en Leuven. Daardoor rijden er in de drie komende weekends én het weekend tussen 12 en 13 maart geen treinen tussen Aarschot en Leuven. Er rijden wel vervangbussen op de normale treintrajecten. 'De vertrektijden daarvan zie je in onze routeplanner', zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS.

Dit weekend (12 tot 13 februari) is er nog enkel hinder op de lijn Aarschot-Leuven, maar vanaf volgend weekend is er ook hinder op de lijn Mechelen-Leuven. Je kan dan wel nog een directe trein nemen tussen Mechelen en Leuven (via Brussels Airport), maar voor de tussenstations moet je opnieuw vertrouwen op een vervangbus.

Drukkere treinen

Op zondagavond rijden er klassiek een heel aantal studententreinen naar Leuven, die je kan herkennen door de 'P' in de naam (van 'piekuur'). 'Sommige van hen zullen een ander vertrekuur krijgen', vertelt Temmerman. 'Zoek dus zeker je traject nog eens op via de routeplanner van de NMBS.'

De NMBS roept niet op om alternatieve oplossingen te zoeken, zoals de auto. Door de omleidingen kan het op sommige treinen drukker zijn. 'Daarom roepen we op om vooraf op te zoeken hoe druk het op je trein zal zijn', aldus Temmerman. 'Op basis van de kleurencode in de app kan je dan beslissen om een trein vroeger of later te nemen.'

Powered by Labrador CMS